Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A Mekiben elvitelre vitt étel...

A Mekiben elvitelre vitt étel miért nem olcsóbb? Miért nem a 18 %-os adókulcsot használják rá?

Figyelt kérdés

2015. aug. 7. 21:17
 1/10 anonim ***** válasza:
64%

Miért kellene arra a 18%-osat használni??

Más étteremben sem olcsóbb az elvitt/házhoz szállított étel...

2015. aug. 7. 21:35
 2/10 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom. Angliàban pl. ha elvitelre kèrsz kàvèt, sütemenyt, stb, akkor olcsòbb valamennyivel.
2015. aug. 7. 21:38
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
azért, mert egy étteremben nem a székért fizetsz, amin ülsz, hanem a kajáért
2015. aug. 7. 22:03
 4/10 anonim ***** válasza:
54%
A kérdező szerintem arra gondol, hogy sok cukrászdában az elvitelre kért sütemény áfája alacsonyabb, mint a helyben fogyasztotté. Úgy látszik, ez a szabályozás csak a cukrászdákra vonatkozik, éttermekre nem. Talán azért, mert sok cukrászda egyben pékség is, amire nyilván nem az éttermi adókulcsot használják.
2015. aug. 7. 22:29
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

a péktermékekre 18% az adó.

De ez nem péktermék

2015. aug. 8. 10:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert akkor mindenki elvitelre kérné, de mégis leülne egy asztalhoz. Ergó nincs haszon az étteremnek.

Amit fentebb írnak, hogy Angliában pl az elvitelre vett kávé, süti, szendvics olcsóbb, az azért van mert nem kell utána mosogatni és még rendes poharat, tányért, evőeszközt sem kell vásárolni az üzletnek. 3 ember helyett 1 alkalmazott is elég.

2015. aug. 8. 14:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Mert nem lenne semmi értelme.
2015. aug. 8. 18:01
 8/10 anonim válasza:

Szerintem a megfejtés az alapélelmiszer és a szolgáltatás között van.

Cukrászdai termékek tej, liszt felhasználásával készülnek, így alapélelmiszernek tekinthetőek. Ha elvitelre kéred, akkor 18%-os áfa vonatkozik rá.

HA leülsz és kiszolgálnak, akkor már szolgáltatást veszel igénybe, ami 27% áfa.

Tippem szerint a Meki 18%-ot használ (ha rá tudják fogni, hogy alapélelmiszert árulnak), mivel a kasszától te viszed el. Ők nem szolgálnak ki asztalnál ülve...

2015. aug. 11. 10:34
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
És a burger adó vagy mi? Mivel egészségtelen kajákat árulnak..
2015. aug. 11. 23:04
 10/10 A kérdező kommentje:
sziasztok. a pizzériában ahova járok ott olcsóbb az elviteles pizza. csupán ezért érdekes hogy a mekiben nem . szerintem a pizza sem alalpélelmiszer.
2015. aug. 12. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!