Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy szakácsnak muszáj megkósto...

Egy szakácsnak muszáj megkóstolni a saját főztjét?

Figyelt kérdés
Mondjuk ha a főnök azt mondja, főzzön pacalt, de ő nem szereti, akkor is megkóstolja? Én pl. megfőzöm a gyerekemnek a spenótot, de soha nem kóstolnék bele, és szinte semmit nem szoktam megkóstolni főzés közben, van amit utána sem, nem is szek belőle.
2015. márc. 20. 12:17
1 2
 11/14 bumbi02 ***** válasza:

Senki se olyan tapasztalt, hogy kóstolás nélkül meg mindig ugyanolyat tudjon főzni, hisz az alapanyagok minősége még a minőségi beszállítóknál is változó, nemhogy a szupermarketekben, vagy a piacokon.

Én például nem szeretem a halakat, a tenger gyümölcseit, a gombát, a tejfölt, a túrót, és egy rakás dolgot. De mégis megkóstolom a velük készült ételeket, mert ennek ellenére el tudom dönteni, hogy finom-e vagy sem.

2015. ápr. 14. 00:31
 12/14 egybaba ***** válasza:
100%
Van ahol és amit tilos megkóstolni. Egy egyben sült pisztrángot például csak próbálnál megkóstolni, úgy kivágnának h repülnél. És van olyan konyha ahol szigorú előírások vannak és sose kóstolnak meg semmit. Ha hamburgert veszel se harap bele senki a fasírtodba. stb-stb.
2016. márc. 16. 00:23
 13/14 bumbi02 ***** válasza:
Persze, egy egyben sült húst, nem fognak megkóstolni,de egy hamburger pogácsát jó esetben a készítésekor megkóstolnak, hogy elég zsír van-e benne, jó-e az állaga.
2016. márc. 16. 08:58
 14/14 anonim ***** válasza:
Étteremben dolgozok, bár szakács az nem vagyok. Mivel van konyhalány, és általában nem 1 szakács van a konyhán, így bármelyikkel megtudja kóstóltatni. Én tejallergiás vagyok, de szoktam főzni tejeset. Van mikor csak megnyalom a fakanalat elég sós-e, vagy az itghoniakkal kóstóltatom. Szakácsoknak vannak arányok amivel főznek, így sokszor meg sem kóstolják amit főznek.
2018. dec. 20. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!