Kóstoltátok már a Godunov étteremben az Orosz húsfonatot?
Pontosan ezt nem ismerem, de itt egy hasonló recept:
Sertésfonat mandulás birsalmával
Különleges formákkal, finom fűszerekkel és gyümölcsök hozzáadásával igazán ünnepi ételeket készíthetünk úgy ízben, mint megjelenésben. A sertéscombból készíthetünk például szép fonatokat.
Hozzávalók 4 főre: 4 kisebb szűzpecsenye, vagy 4 vastag szelet sertéscomb, 4 ágacska rozmaring, só, bors, 2 db közepes méretű vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek olaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 kg birsalma, 1 citrom, 1 ek méz, 6 dg szegfűszeg, 5 dkg mandulalap, fogpiszkálók
Sertésfonat mandulás birsalmával recept
A húsokat mossuk meg, majd töröljük szárazra, majd sózzuk, borsozzuk őket.
Mindegyik darabot vágjuk hosszában három részre úgy, hogy a húsdarabok egyik végét hagyjuk egyben (azaz ne vágjuk a húsokat teljesen végig).
Az így felvágott húsokat hármas fonással fonjuk össze.
A végeiket tűzzük össze fogpiszkálóval.
A hagymákat tisztítsuk meg.
A vöröshagymákat negyedeljük, a fokhagymákat szeleteljük.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajt, amiben a fonatok mindkét felét süssük elő.
Az elősütött fonatokat tegyük át egy fóliával kibélelt tepsibe.
Öntsük alá a bort, dobjuk melléjük a hagymákat, a rozmaringot tegyük a copfok tetejére.
Sertésfonat mandulás birsalmával recept
Fedjük be fóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig süssük őket.
Ezt követően fólia nélkül további 15-20 percig pirítsuk meg őket.
Amíg sül a hús, készítsük el a birsalmát.
Megmossuk, meghámozzuk, magházukat kiemeljük, és kockákra vágjuk ehhez a birsalmákat.
A kockákat egy liter citromleves vízbe tesszük, amit mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal, és csipet sóval ízesítünk.
Az almát puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
A mandulalapokat serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk.
TIPP: Ne hagyjuk a mandulát magára egy pillanatra sem, mert könnyen megéghet.
A pirítás közben érdemes gyakran rázogatni a serpenyőt.
Ha készen van, azonnal csúsztassuk őket egy tányérra, mert a forró serpenyőben megéghetne.
A sertésfonatokat tányérra szedjük, meglocsoljuk a pecsenyelével, a birsalmával és a pirított mandulával körítjük.
Jól illik hozzá a párolt rizs.
Annál, amit te keresel, szerepel még bacon is, ezt úgy variálnám bele, hogy vékoynra vágott baconcsikokat fektetnék minden húscsíkra és együtt fonnám össze.
Egy hasonló (fonott) recept, ezzel el tudsz indulni
Csirkefonat spárgával, sajtmártással
Hozzávalók 2 főre: 1 nagyobb csirkemell filé, zsiradék, 25 dkg spárga vegyesen (fehér, zöld), grillcsirke fűszerkeverék, só, citromlé, sajtmártás
csirke recept
A csirke mellet próbáljuk meg 6 egyforma csíkra vágni.
3-3 csíkot fonjunk össze.
A fonatok két végét fogpiszkálóval tűzzük össze.
A fonatokat fűszerezzük be grillcsirke fűszerkeverékkel.
Kevés zsiradékon (én kókuszzsírt használtam) süssük át mindkét oldalukat.
Közben hámozzuk meg a spárgákat.
Sós, citromos vízben először főzzük 10 percet a fehér spárgákat, majd tegyük hozzá a zöldeket is, és főzzük további 7-8 percig.
Amíg főnek a spárgák, készítsük el a sajtmártást, amibe itt vékonyra szelt újhagymát is kevertem.
Tálalás:
A tányér közepére tegyünk egy húsfonatot.
A két oldalára tegyünk mindegyik spárgából 3-4 darabot.
A spárgákat öntsük le mártással.
Burgonyapüré illik hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!