Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mennyit fizetnél egy menüért?

Mennyit fizetnél egy menüért?

Figyelt kérdés

Az olyan emberek válaszára lennék kíváncsi, akik viszonylag jól keresnek, hétvégén néha étterembe járnak, akár fizetnének is egy korrekt minőségű tisztességes adag ételért.


Mit gondoltok, mennyi lenne a reális pl 1 adag főételért? Mondjuk vegyünk egy átlag kaját, egy szelet húst körettel, pl egy Dubarry-t azt sokan ismerik, pl burgonyapürével.


2014. aug. 13. 16:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy szelet húsért és egy adag krumpliért 1100-1300 Ft-nál tuti nem fizetnék többet.
2014. aug. 13. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
1000-1500 kozott egy kis husert es krumpliert..
2014. aug. 13. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
64%

Nem szoktam menüzni, egy átlagos főétel szerintem 2-5.000 ft között mozog étlapról, tehát ennél olcsóbban venném fontolóra.


Étterembe szívesen járok, de a mennyiségnél és a gyorsaságnál jobban érdekel az íz, a minőség.

2014. aug. 13. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagyon korrekt árakat mondtatok, köszi!


Én amúgy csak egy sima szakács vagyok, de erősen gondolkozom rajta, hogy belevágok valami saját üzletbe, ilyesmi profillal.


Most is egy nagy cégnek a dolgozóinak főzök, amúgy éttermekben dolgoztam, pár éve dolgozom munkahelyi étkeztetésben.

Az eddigi munkaadóim nem szóltak bele mit hogy csinálunk, illetve próbáltak, de rájöttek, hogy jobban járnak, ha kussolnak, és hagynak minket melózni.


Most új szolgáltató jött, aki átvette az összes alkalmazottat. A "üzletpolitika" ... botrány!

Én nem is láttam még ilyet! 20 éve vagyok a szakmában, de ekkora cigány munkát még nem láttam. Gányolás moslékfőzés, minél jobban lehúzni a vendéget, azt hittem, aki ilyeneket mond, hogy ilyet tapasztalt, csak hisztizik, mert ilyen nincs.

Hát van. Döbbenet.

Azon a határon vagyok, hogy inkább bevállalom a munkanélküliséget, ez egyszerűen nem fér bele a szakmai egzisztenciámba, nem tudom ehhez a nevemet, az arcomat adni.


Egyszerűen rányitnék egy üzletet ezekre a kontárokra.

Van valamennyi tőkém, kb megoldható lenne.


És én is abszolút úgy tapasztaltam, hogy az emberek akár kicsit többet is fizetnek egy minőségibb szolgáltatásért, tehát aki megteheti , az nem 200 ft-ot fog nézni, hanem azt, hogy ne húzzák le, finom legyen, és elegendő.


A minőség, és az íz természetesen adott, mikor hagytak minket érvényesülni, akkor is a helyi éttermeket nyomtuk le, elég hatékonyan. :)

Igaz, drága alapanyagokkal csak ritkán dolgoztunk, de amit felhasználtunk, abban nem volt kompromisszumos megoldás.


Köszi a visszaigazolást, nyilván ez további terepkutatást is igényel, de ha hasonlóak lesznek a visszajelzések, akkor lépni fogok. Ez egyszerűen nem az én szintem. Rosszul vagyok meló közben...

2014. aug. 13. 19:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ebben igazad van, hogy még olcsó kategóriában is - tehát ahol elsődleges szempont az ár - inkább fizet az ember egy kicsivel többet, ha az íze töbszörösen jobb, ízlésesebben van tálalva, kedvesebb a személyzet, tehát egyszerűen jobb élményt nyújt oda menni, mint egy másik helyre.
2014. aug. 13. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
kifejtenéd mit értesz Gányolás moslékfőzés alatt?
2014. aug. 13. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 kerdeztelenvalaszolo válasza:
itt Kozármislenyben teljesen jó menük vannak rántothús krumplipürével 600 Ft :D
2014. szept. 1. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!