Egy barista feladatait az adott hely fogja meghatározni, mint ahogy van hogy egy hotel recepciósnak is be kell segítenie a vele egy légtérben lévő éjszakai bárban, vagy akár a reggeliztetésnél.
Amúgy kávékkal foglalkozik, de olyan hely nagyon kevés van ahol kizárólag kávét főz.
Általános:
-A kávéscsészék ellenőrzése (nem dzsuvás, nem törött, stb)
-A munkaterület tisztán tartása (nagyon könnyen tele lesz minden tejes-kakaóporos-szirupos-kávés ragaccsal és zaccal)
-A kávégép tisztán tartása (két kávé közt ki kell öblíteni a gépet, vigyázni hogy sehol ne égjen bele a zacc, hogy a karra ne égjen-rohadjon rá a tej stb)
-A tej és a kávébab mennyiségének ellenőrzése (van-e elég, savanyú-e a tej, megfelelő finomságra őröl-e a gép stb).
-Pult, asztalok tisztán tartása
Konkrét kávéfőzés:
-tudni válaszolni a vendég kérdéseire (miből? honnét? hogyan? allergének? koffenin tartalom?)
-kávéfajták, italok ismerete és elkészítése
-nem megégetni a tejet
-nem megégetni a kávét
-selymes, krémes tejhabot készíteni
-tejet melegíteni (nem ugyanaz mint a habosítás)
-gyorsan készíteni a kávét, mert nagyon rövid időn belül megeszi a fene
-latte art
-a kávéscsésze, kanál elhelyezése, a termék küllemi követelményeinek való eleget tevés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!