Délben nem illik mást enni egy étteremben mint az az napi menü?
Most ne haragudj, kedves Utolsó, megértem én ezt a szempontot is, de!: ez egy ÉTTEREM, nem menza. Van étlap, és nyilván nincs kiírva, hogy X időponttól Y időpontig a konyha alapvetően csak menüre üzemel.
Hadd ne kelljen már a vendégnek alkalmazkodnia! Nem illetlenség bemenni egy étterembe és ételt rendelni... Aki pincérként így gondolkodik, annak nem való ez a szakma.
Ügyvédként nekem is kényelmetlen, ha egyszerre tízen jönnek pl. szerződést aláírni, mert nehéz helyet csinálni, mindenkit "kiszolgálni" egyszerre, stb. De ettől még fura lenne azt mondanom, hogy illetlenség részükről odajönni! Én azért vagyok ügyvéd, hogy jöjjenek az ügyfelek, ti pedig azért vagytok étterem, hogy menjenek a vendégek.
Még akkor is, ha igen, néha "gondot" okoznak - az ember akkor is belőlük él!
1. Mi még az átkosban rendszeresen ettünk az Ittasellátó éttermében hétköznap délben! És mindig lapról ettünk. (El kellett utaznunk egy másik városba kéthavonta.) Soha sem volt semmilyen megjegyzés.
2. Ma is sok étterem van, ahol menü is van, meg rendes kaja is, délidőben! Önkiszolgáló éttermekben is!
3. A menü elkészítését nem kell túlmisztifikálni, mert az esetek többségében készétel, azaz pörkölt, kifőtt tészta, főzelék és hasonlóak, amelyek már régen a melegentartóban vannak, délben. A leves meg szintén a melegentartóban van. A buktát meg a piskótatekercset meg már régen megsütötték!
Na szóval a pincér ajánlhatja a menüt, de nem erőltetheti. Ha délben nincs más, csak menü, akkor írják azt ki! Na és a napi ebédelők sem esznek mindennap menüt!
Ha az önki étterem képes délben 10-12 féle ételt kínálni, akkor egy hagyományosnak is tudnia kell ezt!
10-12 étel: leves, hús, tészta, főzelék. Plusz a köret, savanyúság, sütemény, gyümölcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!