Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Debreceni hagymás vér hogyan...

Debreceni hagymás vér hogyan készült?

Figyelt kérdés
Akik az 1970-90 es évek között megfordultak debrecenben,ismerhették a Petőfi téren lévő falatozót ahol hurka-kolbász-hagymás vér-vese velő stb kapható volt. Sajnos bezárták és vele együtt ezek a fenséges ételek is eltűntek az elkészítésükkel együtt. Ami a neten,szakácskönyvben van,még csak meg sem közelíti ezen ételek ízvilágát,elkészítési módját. Tud valaki valami biztos infot adni hogy lehet elkészíteni a hagymás vért debreceni módra.6-7 FÉLE MÓDON PRÓBÁLTAM MÁR ELKÉSZÍTENI DE NEM AZ IGAZI. Finom de nem a petőfi téri még sem :-(. Megkóstoltam a Fórum melletti piacos vért,de az valami iszonyat pocsék volt,íztelen vacak.
2014. febr. 16. 14:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Vér sütve

4-5 liter disznó- vagy marhavér, 2-3 kávéskanálnyi őrölt bors, 3-4 tetézett evőkanálnyi zsír, 3-4 közepes fej hagyma, só.


"A vért tisztán kell meggyűjteni, kimosni nem lehet. Ha friss, félreteszem megaludni. Azután feldarabolom, és kevés babérleveles vízben félig megfőzöm, megabárolom. Zsírban sok hagymát pirítok, és a vért még kisebb darabokban belevágom. Fedő alatt gőzölöm, sütöm. A són kívül borssal is meghintem bőven. Kenyérrel fogyasztjuk."

2014. febr. 16. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi nem abáljuk ki, hanem a pirított hagymára tesszük a felkockázott vért és ízlés szerint fűszerezzük. Szinte ugyan úgy mint a pirított májat.
2014. febr. 16. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem debreceni vagyok, de régen mi is sütöttünk hagymás vért.

Amikor leszúrták a disznót, anyám egy fakanállal állandóan keverte a kifolyó vért, hogy ne alvadjon meg.

Majd egy részéből (ami nem kellett a hurkába) csinálta a hagymás vért reggelire.

Zsírban karikára vágott hagymát pirított, ráöntötte a vért, megsózta és készre sütö9tte.

2014. febr. 16. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyrészt senki nem fogja tudni, hogyan készült egy 30 évvel ezelõtti apró étteremben az egy étel, másrészt nyilván nem volt benne semmi különleges, max valami plusz fûszer.

Sokkal valószínûbb, hogy az eltelt idõ miatt emlékszel sokkal finomabb ízre.

2014. febr. 17. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem,bárcsak az idő vasfoga szépítené meg az ízeket,de sajna nem. Beszélgettem egy ismerősömmel akinek az édesapja a munkája miatt hetente ott kajált. Beszélt a hentesekkel,de nem árulták el hogy mitől jobb mint a hagyományos vagy háztáji hagymás vér. Annyit elárultak még nekem is anno hogy az alap fűszereken kívűl még 2 fűszert tettek bele. Az egyik a majoránna volt de a másikat már nekem sem árulták el sajna :-(. köszönöm a válaszokat azért.
2014. febr. 26. 18:39

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!