Miért van olyan, hogy néhol a sült halat a fejével együtt tálalják?
Pedig gusztusosabb mint fej nélkül : a fejében van a pofa húsa igen kicsi falat de ,nagyon finom sokan szeretik : Én is :
Van aki a sült hal szemét is megeszi ..Az is nagyon finom.
Nekem is gusztusosabb fejjel, mint lefejezve.
Attól még nem muszáj megenni a fejét is, csak ami jól esik :)
Ez onnan alakult ki, ilyen típusú ételeknél, halakat, vadakat amennyire lehet egyben kell tálalni.
Pl vad szárnyasokat a lábával együtt, halakat fejével együtt, mert onnan lehet megismerni, hogy a fenyves madár valóban fenyves madár, a pisztráng valóban pisztráng.
Ennek hagyománya van.
Ezen kívül az étel jellege is megkívánja, ha az egészbe sült, akkor legyen valóban egészben sült, egy egészben sültként árult halat lefejezve tálalni szakbarbárság, és bunkóság.
(egyébként a fejhús része is igaz a dolognak, egy harcsának vagy egy méteresebb süllőnek -fogasnak- tetemes mennyiségű, és igen jó minőségű hús van a fején.)
" "az is nyomja a súlyt" gondolja közben magában!"
Ezen meg szakadtam a röhögéstől! :D
Egy vendéglős, aki maga alakítja az árakat pont telibe szarja, mennyit nyom a hal feje.
Az egészben árult halakat dekára mérik, mondjuk 100 ft/ dkg. Ha egy vendég azt mondja, hogy fej nélkül mérjék le, akkor kiszámolják neki 120 forinttal dekánként.
A végén úgyis ugyanannyit fizet, mert így van kiszámolva az árrés, így éri meg, ennyit ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!