Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért van olyan, hogy néhol a...

Miért van olyan, hogy néhol a sült halat a fejével együtt tálalják?

Figyelt kérdés
Nem valami vonzó látvány és megenni se szokták.

2013. dec. 17. 14:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%

Pedig gusztusosabb mint fej nélkül : a fejében van a pofa húsa igen kicsi falat de ,nagyon finom sokan szeretik : Én is :

Van aki a sült hal szemét is megeszi ..Az is nagyon finom.

2013. dec. 17. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
Igen, mert úgy néz ki gusztusosan! :)
2013. dec. 17. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
36%
A vendéglős is ezt mondja, hogy gusztusosabb, és "az is nyomja a súlyt" gondolja közben magában!
2013. dec. 17. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

Nekem is gusztusosabb fejjel, mint lefejezve.

Attól még nem muszáj megenni a fejét is, csak ami jól esik :)

2013. dec. 17. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom lehet finom sőt ebben nem kételkedek de ha feje van a halnak és a tányéromra került akkor egyből eszembe jut hogy régebben még ficánkolt a vízben és nem tudom annyira jóízűen enni ameddig a fejét le nem vágom.
2013. dec. 17. 15:20
 6/11 anonim ***** válasza:
46%
Sokkal szebb egy egyben fejjel sült hal mint egy haltörzs, az hogy te burokban élsz nem jelenti hogy más is.
2013. dec. 17. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
63%
Mert a csirkecombról nem jut eszedbe hogy nemrég még azzal futkározott? :DDD
2013. dec. 17. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
46%
Ezen jót nevettem utolsó :D Egyébként én se szeretem a hal fejét, de engem nem zavar
2013. dec. 17. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
63%
Én sem eszem meg a hal fejét, de sütni egyben sütöm és fejjel tálalom, mert szerintem is mutatósabb úgy. Én otthon egy hétköznapi vacsorán is nagyon figyelek arra, hogy szép legyen a tálalás, mert ez engem telejsen kikapcsol és feltöl míg megdíszítem az ételt.
2013. dec. 17. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
63%

Ez onnan alakult ki, ilyen típusú ételeknél, halakat, vadakat amennyire lehet egyben kell tálalni.

Pl vad szárnyasokat a lábával együtt, halakat fejével együtt, mert onnan lehet megismerni, hogy a fenyves madár valóban fenyves madár, a pisztráng valóban pisztráng.

Ennek hagyománya van.


Ezen kívül az étel jellege is megkívánja, ha az egészbe sült, akkor legyen valóban egészben sült, egy egészben sültként árult halat lefejezve tálalni szakbarbárság, és bunkóság.

(egyébként a fejhús része is igaz a dolognak, egy harcsának vagy egy méteresebb süllőnek -fogasnak- tetemes mennyiségű, és igen jó minőségű hús van a fején.)


" "az is nyomja a súlyt" gondolja közben magában!"


Ezen meg szakadtam a röhögéstől! :D


Egy vendéglős, aki maga alakítja az árakat pont telibe szarja, mennyit nyom a hal feje.

Az egészben árult halakat dekára mérik, mondjuk 100 ft/ dkg. Ha egy vendég azt mondja, hogy fej nélkül mérjék le, akkor kiszámolják neki 120 forinttal dekánként.

A végén úgyis ugyanannyit fizet, mert így van kiszámolva az árrés, így éri meg, ennyit ér.

2013. dec. 17. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!