Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pincér szakmával, angol-német...

Pincér szakmával, angol-német középfokú nyelvtudással jól kereső munkát nívós étteremben találhatok?

Figyelt kérdés
Úgy gondoltam már nem csinálok másoddiplomát..a vendéglátó mindig is érdekelt így a Gundelben pincérnek fogok tanulni... Milyenek a lehetőségek kinn a fenti paraméterekkel? Addig mire kimennék, lehet az angol felső is meglesz :)
2013. nov. 24. 18:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
és szintén pincér..de keni-vágja a szakmát és a nyelvet is.. valószínűleg nekem is Ő fog kint munkát intézni, nahde én is beszélek két nyelvet...és jelenleg is fejlesztem mindkettőt.
2013. nov. 24. 19:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Középfokúval rázós a dolog, egy felszolgálótól kb anyanyelvi szintet követelnek, szóval legalább a szakmai részre kéne erősen rágyúrni.

Ezzel együtt inkább azt mondanám, sokkal inkább a felszolgáló szakma, mint a szakács. Felszolgálásból megtanulod az alapokat, a többire meg betanítanak az adott helyen. Szakácsnak évekig tanulhatsz, meg évekig melózhatsz, mire összeszedsz annyi rutint, hogy önállóan megálld a helyed bárhol, és értékeljék is a munkádat.

Ha egyáltalán sikerül... 3 tányért bárki össze tud fogni, főzni viszont (nem háztartásbeli szinten) csak igen kevesen.

Amúgy nem gondolnám alantas szakmának, csak sajnos az utóbbi időben túl sok a bunkó paraszt magyar, aki annak hiszi. Ez az ő szegénységi bizonyítványuk.

Minden esetre Magyarországon, ilyen végzettséggel, nagyságrendileg kb felét, vagy harmadát keresnéd annak, mint mondjuk Ausztriában felszolgálóként.

Tirol nem biztos hogy a legjobb példa, mert szezonális, és a szezonális helyeken mindig többet fizetnek, viszont nem egész éves állás, úgyhogy azt is bele kell számolni, ha nincs meló.

Egy nem szezonális helyen 3-4-5 ezer eurót meg tudsz keresni, a forgalomtól, meg a vendégkörtől függően.

Persze jattal együtt, ami ilyen szinten ahogy említettem , anyanyelvi szintet feltételez.

2013. nov. 24. 19:34
 13/15 A kérdező kommentje:
nekem erős közép, de kint szerintem 4-5 hónap elég lenne ahhoz, hogy felsőfokra jussak.. nekem fekszik a német, jobban, mint az angol
2013. nov. 24. 20:27
 14/15 anonim ***** válasza:

"alantas munka" bazzeg...egyrészt semmilyen munka nem alantas, ha valaki tisztességesen csinálja, másrészt pont a pincérkedés olyan, hogy csinálja ugyan minden hülye, de igen kevesen értenek hozzá.

Még az alapokat sem szokták tudni (pl. hogy milyen sorrendben menjen végig a vendégeken rendelésfelvételnél vagy az ételek felszolgálásánál, vagy hogy ne az asztalnál kérdezgessék, hogy ki is rendelte a csirkét), de azt, hogy a vendéggel hogyan kellene viselkedni, azt végképp egy szűk rétege a pincéreknek tudja csak. Szóval én sokra becsülöm a profi pincéreket, és a kérdező ha jól csinálja, akkor nem lesz nagyon gondja a megélhetéssel.

2013. nov. 25. 01:07
 15/15 A kérdező kommentje:
Szerintem nem alantas...ha így állnék hozzá, sosem lennék jó pincér.. :-)
2013. nov. 25. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!