Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Megéri ezt a kést megvenni?

Megéri ezt a kést megvenni?

Figyelt kérdés

[link]

Első szakácskésnek akarom, hengerelt acél kést venni mert saját tapasztalat hogy gyorsan kimegy az éle. Valahogy nagyon megfogtak a damaszk kések szemnek is tetszetős meg azért látni hogy anyag is van benne.



2013. nov. 10. 16:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem éri meg.


-A hengerelt acél teljesen tökéletes, valamivel hamarabb kimegy az éle mint a kovácsolt acélnak, de ugyanennyivel hamarabb meg is tudod élezni.

(Csak előbb meg kell tanulni jól élezni!!!)


Ha viszont egy kovácsolt acélnak kimegy az éle, (mondjuk nem 5 napig bírja, hanem 10-ig) akkor azzal mit csinálsz? Havonta fogod köszörűshöz vinni, mert hogy azt nem élezed meg acéllal, az tuti.

60 hrc brutál kemény, azzal birkózhatsz, mire élt varázsolsz rá.


-Ráadásul ez egy vadászkés. Túl vastag a pengéje, töri a roppanósabb alapanyagot, gagyi a törés a penge oldalában, és nincs meg a klasszikus francia szeletelő alak, csak egy olyasmi.


-Ráadásul még 20 cm sincs, egy jégsalátát se ér át.


-Ja, és nem vagyok benne biztos, hogy az ántsz, meg az állategészségügy nagyon díjazná ezt a fa markolatot.

Ami egyébként annyi víztől, mint ami egy konyhán éri, pár hónap alatt tönkremegy.

2013. nov. 10. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

"meg azért látni hogy anyag is van benne"


Egy KÉSNÉL ez az, aminek semmi jelentösége, NEM az a lényeg, hogy nehéz meg vastag legyen, hanem hogy elég éles legyen, jól tartsa az élét, és te magad meg tudd élesíteni!!!!

2013. nov. 10. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Még 3db kés van amik jónak tűntek ezekre is mondanál véleményt?

[link]

[link]

[link]

2013. nov. 10. 16:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Azt hogy anyag is van benne nem arra értettem hogy milyen vastag, hanem hogy nem az a balra jobbra hajló flexibilis 4000-5000Ft os hulladék. Az élezéssel meg gond nincs fenőkő, acél minden van kéznél. Hála istennek fiatal(20) korom ellenére elég jól élezem a késeket, faterom hentes késeit is én élezem.
2013. nov. 10. 17:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Határozottan az 1. venném meg.

Univerzális alak, jó méret, jó markolat.

Ha jól értelmezem, ez hengerelt acélból készül. Semmi baj nincs vele, ha megtanulsz jól élezni, (csak legyen aki megtanít, mert ez alap probléma szokott lenni) akkor ez egy hálás darab.


A 2-at nem ismerem, de ránézésre se venném meg, Túl hosszú az egyenes szakasz benne, nem gördül végig a vágódeszkán, sokkal kevesebb dologra tudod használni, sokkal kevesebb vágási technikát tudsz vele gyakorolni.


A 3. szintén icel, de kovácsolt acél. Ennek jóval makacsabb a pengéje. Nem hiszem, hogy ezt ki tudnád használni, de végül is ha találsz egy minőségi műköszörűst, aki rendszeresen felpolírozza, és nem ilyen misterminit barbárkodást csinál, akkor jó is lehetne.

A markolata egyáltalán nem tetszik.

Nyugis, tiszta munkához, hidegkonyhán, ahol még a kezed se izzad, oda talán jó, de ilyen munka elég ritka.

Ez a fém markolat meg eléggé csúszós, bármi kerül rá.

2013. nov. 10. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha jól élezel, akkor esetleg bevállalhatod a kovácsolt acélt.

Annyi a lényeg, hogy legyen egy nem túl finom, jó minőségű acél, és minden használat után tedd rendbe a kést.

Ne várd meg, míg kimegy az éle! Mindig húzz rajta egy kicsit, és kis élszöget tarts!

(...bár ez a fém markolat még mindig zavar)

2013. nov. 10. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!