Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ez mennyire szabályos az...

Ez mennyire szabályos az étterem részéről?

Figyelt kérdés
Akárhány kínai étteremben jártam minden esetben a pult alól merték a "sima rizst". Értem hogy ha az alkalmi vendég nem látja kér drágábbat, de pár forintért trükközni?
2013. szept. 25. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Én még ezt nem tapasztaltam,mindig azt kaptam,ami ki volt téve.
2013. szept. 25. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább arról van szó, hogy

(1) esetleg nem fér ki

(2) több van belőle és pulthoz való edényük csak kisebb van

(3) fölösleges kirakni, hiszen a rizst nem a kinézete alapján fogod kiválasztani, de valami olyan ételnél, aminek a nevét se ismered, jobb, ha kinn van, mert így pl. rá tudsz mutatni, hogy abból kérek.


Szóval én nem látok ebben semmi furfangot.

2013. szept. 25. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

A gondolatmenetet követve elég lenne mindenből csak egy mintát tartani aztán a hátsó konyhából majd kapsz valamit.

(Tudom, a nem-gyorsétteremnél csak egy menüt adnak :) )


A kutyát is lehet pórázon sétáltatni, akkor is mindenki felismeri hogy az egy kutya, de a tartására biztosan vonatkoznak bizonyos szabályok.

2013. szept. 25. 16:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Én sem teljesen értem a kérdést. Szerintem nincs olyan megkötés, hogy egy éttermen belül csak egy bizonyos helyen tárolhatsz ételeket, és minden ételnek ott kell lennie. Szerintem nem kötelező kihelyezni a sima rizst a többi közé. Gondolom van egy olyan tárolóedény, amiben melegen és frissen tudják tartani a rizst ipari mennyiségben. Mert amiket kipakolnak, az bizony megszárad. Nekem teljesen természetes volt, amikor legutóbb a rizst egy külön tálból merték. Semmi trükközést nem látok benne.
2013. szept. 25. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

A szakszerű frissentartó edény szerintetek is egy lavór ugye?

De akkor ezek szerint velem van a probléma.

2013. szept. 25. 17:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Nézd. Te is tisztában vagy vele, hogy mennyibe kerül egy adag étel. Ha valahol ennek a feléért vásárolsz, akkor nyilván valamin megspórolták. Például lavórt vettek, frissen tartó edényen kívül.


Szóval érted, ez egy kínai gyorskajálda. Mindannyian tudjuk, hogy mit várhatunk tőle. Van aki nem bírja megenni az ottani ételeket, van aki megbírja. Engem pl nem zavar, ha lavórban, vagy fém edényben van a rizs.


De jogilag tarthatják műanyag lavórban a rizst. Nincs arra kikötés, hogy csak fém edényben lehet tárolni. És arra sem, hogy kint kell lennie a pulton.

2013. szept. 25. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Persze, megértem én, csak nem tartom túl szimpatikus dolognak.

Az utolsó mondat viszont végre egy korrekt választ adott magára a kérdésre.

2013. szept. 25. 17:17
 8/9 A kérdező kommentje:
*bekezdés
2013. szept. 25. 17:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Elvileg az sem lavór (remélem). Én is kaptam már hátulról a rizst, de kicsit beláttam oda hátra, és egy hatalmas fém kondér volt nem lavór. :D Tehát abból az edényből szedte ki, amiben meg is főtt.
2013. szept. 25. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!