Ez mennyire szabályos az étterem részéről?
Szerintem inkább arról van szó, hogy
(1) esetleg nem fér ki
(2) több van belőle és pulthoz való edényük csak kisebb van
(3) fölösleges kirakni, hiszen a rizst nem a kinézete alapján fogod kiválasztani, de valami olyan ételnél, aminek a nevét se ismered, jobb, ha kinn van, mert így pl. rá tudsz mutatni, hogy abból kérek.
Szóval én nem látok ebben semmi furfangot.
A gondolatmenetet követve elég lenne mindenből csak egy mintát tartani aztán a hátsó konyhából majd kapsz valamit.
(Tudom, a nem-gyorsétteremnél csak egy menüt adnak :) )
A kutyát is lehet pórázon sétáltatni, akkor is mindenki felismeri hogy az egy kutya, de a tartására biztosan vonatkoznak bizonyos szabályok.
A szakszerű frissentartó edény szerintetek is egy lavór ugye?
De akkor ezek szerint velem van a probléma.
Nézd. Te is tisztában vagy vele, hogy mennyibe kerül egy adag étel. Ha valahol ennek a feléért vásárolsz, akkor nyilván valamin megspórolták. Például lavórt vettek, frissen tartó edényen kívül.
Szóval érted, ez egy kínai gyorskajálda. Mindannyian tudjuk, hogy mit várhatunk tőle. Van aki nem bírja megenni az ottani ételeket, van aki megbírja. Engem pl nem zavar, ha lavórban, vagy fém edényben van a rizs.
De jogilag tarthatják műanyag lavórban a rizst. Nincs arra kikötés, hogy csak fém edényben lehet tárolni. És arra sem, hogy kint kell lennie a pulton.
Persze, megértem én, csak nem tartom túl szimpatikus dolognak.
Az utolsó mondat viszont végre egy korrekt választ adott magára a kérdésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!