A McDonalds-ban a dolgozók kapnak kedvezményt az ételekre?
Nekem 45 perc kajaszünet van, mert 17 éves vagyok. És kaját nem kapunk, bár nem értem miért fáj nekik, ha elviszek egy sajtburgert...
Meg az is érdekes, hogy más mekikben lehet enni a kajából...
McdCard-ot kapunk, -20% minden vásárlás esetén.
Nem mindenhol fogadják el
2017.
Kapsz minden műszak végén kaját.
Kapsz McD Kártyát ami mekiben 20% kedvezmény. (Ezt nem fogadják el a magán "Franchise" mekik pl a Békásmegyeri).
Utolsó kérdésre a válasz: Nem, de kapsz rá kedvezményt.
2023:
Diákoknak (kiskorú) 4-6-8 órás beosztásban lehet jönni. Órabér kb 1600 forint + muszakpotlekok esti asszem 30%, hetvegi is, éjszakai 22-06-ig 40%, munkaszüneti pótlék 100% ami 3000-3200 forintot jelent! Kiskorúak reggel 6-tól, este 10-ig dolgozhatnak, maximum 8 órás beosztásban. 18 feletti, (diákok is) 4-6-8-10-12 órás beosztásban dolgozhatnak. 18 felettieknek 20 perces szünet jár csak. 10 óra felett 2db 25 perces.
18 alattiaknak: 15-17 éves korig: 4 óránál nincs szünet, 6 óránál 30 perces, 8 óránál 45 perces. + 2db 5 perces szünet ami minden dolgozónak adható maximum. Ez csak adható, de étterem és jó dolgozói közösség válogatja de minden esetben ki szoktak adni legalább 1-et, de ahol én dolgozok az egy nagyon jó meki, 2-t ki szoktak adni.
Szünetben van személyzeti fogyasztás. Van rá táblázat az éttermen belül a faliujsagon.
3 termékcsoport van:
kicsi: sajtburger, chickenburger,
közepes
nagy: bigmac, McChicken, Sertés McFarm,
Utolsó kérdésre a válasz: Nem, de kapsz rá kedvezményt.
2023:
Diákoknak (kiskorú) 4-6-8 órás beosztásban lehet jönni. Órabér kb 1600 forint + muszakpotlekok esti asszem 30%, hetvegi is, éjszakai 22-06-ig 40%, munkaszüneti pótlék 100% ami 3000-3200 forintot jelent! Kiskorúak reggel 6-tól, este 10-ig dolgozhatnak, maximum 8 órás beosztásban. 18 feletti, (diákok is) 4-6-8-10-12 órás beosztásban dolgozhatnak. 18 felettieknek 20 perces szünet jár csak. 10 óra felett 2db 25 perces.
18 alattiaknak: 15-17 éves korig: 4 óránál nincs szünet, 6 óránál 30 perces, 8 óránál 45 perces. + 2db 5 perces szünet ami minden dolgozónak adható maximum. Ez csak adható, de étterem és jó dolgozói közösség válogatja de minden esetben ki szoktak adni legalább 1-et, de ahol én dolgozok az egy nagyon jó meki, 2-t ki szoktak adni.
Szünetben van személyzeti fogyasztás. Van rá táblázat az éttermen belül a faliujsagon.
3 termékcsoport van:
kicsi: chickenburger, spicy sertésburger, hamburger, sajtburger, 4-es nuggets, kertész saláta, dupla sajtos toast, baconos toast, sonkás toast, Tojásos McMuffin. Ezek mellé lehet enni: Közepes burgonya, saláta önteni, Bármely McFreeze, Pite.
közepes: Sajtburger + Bacon, 6-os nuggets, Filet-O-Fish, Tojásos-Baconos McMuffin, Fresh McMuffin sertéshúspogácsával, Csirkés McMuffin. Ezek mellé lehet enni: Kis burgonya, Bármely McFreeze, Pite.
nagy: bigmac, McChicken, Sertés McFarm, duplasajtburger. Ezek mellé nem lehet enni plusz terméket, ezek a legnagyobb burgerek amiket a szemfogyban lehet enni. De ez változó, én mindig McFarmot eszek és megengedik hogy egyek hozzá egy fagyit.
Már több mint 1 éve dolgozok mekiben, már van sok tapasztalatom. Konyhára akartam menni amikor felvételiztem oda, és oda is mentem. 1 évet dolgoztam konyhán, mostmár tudok kasszázni és Driveozni. Arra kell gondolni, hogy ha akarsz egy pályára menni akkor nem biztos hogy te ott fogsz kezdeni. Pl. Beírod felvételin hogy kasszázni szeretnél, de konyhára raknak. Ilyenkor ne legyél elkeseredve, mert aki az akar az halad, és előbb utóbb a műszakvezetők udvarias baszogatásával ki fogsz jutni kasszára is. Minnél jobban akarod annál hamarabb fogsz oda kerülni. Ha nem dolgoztál még mekiben akkor olyan nincs hogy pl. Te drive-ra akarsz menni, mert előtte még meg kell tanulnod a frontot azaz kasszát, üdítőzést (Beverage Cell azaz röviden bc), Table Service-t. Ha EOTF azaz felújított étteremről van szó ahol kioskokon is le tudja adni a vendég a rendelést. Ha tudod a frontot akkor mehetsz drive ra: első felvevő, kiadó, futó, hátsó (másod) felvevő-fizettő. A tréningterved rajtad is múlik, hogy hogyan akarsz tovább tanulni és a legjobb módja hogy jelzed hogyha pl fél vagy 1 éve konyházol és ott mindent tudsz nagyon jól, és jók a termelési átlag idő, akkor tudsz továbblépni a frontra. Fronton igazából minden pofon egyszerű kivéve a kasszát. Ha tudsz kasszázni akkor igazából lényegében mindent megtanulsz egybe, én fronton először üdítőzést tanultam meg, rá 4 napra pedig kasszát, mert nagyon akartam szabadulni a konyháról. Amikor megtanultam kasszázni akkor alapból tudtam mindent csinálni mert ismertem az összes terméket, tehát Table Service-eztem is (rendelést összeszedni és kivinni az asztalokhoz) ez magától ment, ott a tálca, ott a monitor, írja a rendelést, és ott a csúszda ahová jönnek a termékek, már csak össze kell szedni, és ki kell vinni. Nyilván ha nem vagy rutinos akkor szokatlan és egy kicsit lehet stresszes mert félsz hogy lehagysz valamit, de ha belejössz akkor igazából semmiség az egész. A konyha nem ilyen. Ott sokkal komplexebbek a dolgok. Meg kell tanulni grillezni, frituzni, termelési vonalon: indítózni, dresszingelni, befejezni. Kezdőként nehéz, a grill meg veszélyes lehet hogy megégeted magad ha nagyon első napos vagy, de ebbe is bele lehet jönni és van aki fronton dolgozik és ma is azt mondta hogy nagyon élvezte, én is élveztem.
Igazából nagy vonalakban ennyi, fontos volt leírnom hogy mik a tapasztalatok, akiknek esetleg szóba jött hogy szeretne mekiben dolgozni, én nagyon ajánlom mert diákként 1600-as, állandósként 2000-es órabérrel megéri, nem kell hozzá csak 8 általános, meg kompetencia, illetve kooperációs képesség, hogy tudsz csapatban jól kommunikálni, és dolgozni.
Egy 16 éves fiú dolgozó Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!