Mit csinálna velem a pincér az étteremben, ha azt mondanám neki az étkezésem után, hogy nem tudok fizetni?
Ott kellene maradnom mosogatni? Vagy hívnák a zsarukat, s bevinnének éjszakára? Esetleg megvernének és kidobnának az étteremből?
Mi Magyarországon a gyakorlat? Kinek milyen tapasztalata van? :-)
Hú, ez de kínos lehet!:D
Én egy magán fogorvosnál voltam úgy, hogy (mivel rosszul tüntette fel az árakat a honlapján) kevesebb pénz volt nálam mint a kezelés. Gyökérkezelést csinált, fizettem, majd visszarendelt egy végleges tömésre. Arról nem tájékoztatott a honlap, hogy ezt külön kell fizetni. Rám gáz volt, mondtam, hogy félreérthető volt a honlap infó, úgyhogy MOST nem tudok fizetni. Hát eléggé húzta a száját, de megbeszéltük, hogy beugrom máskor rendelési időben és kifizetem...
De azon gondolkodtam, hogy hogyan tart ott amíg kiérnek a rendőrök? Nincs joga ott tartani. :):)
Vagy akkor igen ha be tudja bizonyítani, hogy te ott márpedig ettél? :D
Valószínűleg azt mondaná, hogy hívj fel valakit, aki hoz pénzt. Ha erre az lenne a válaszod, hogy nem tudsz senkit felhívni, vagy nem találsz olyat a közelben, akinek van pénze, akkor kihívnák a rendőrséget.
Persze, ha gyakori vendég vagy, vagy máshonnan, de ismernek, esetleg egy ígérettel elengednek.
Megverni vagy kidobni a legritkább esetben szokták az embert, de ha eleve tudtad, hogy nincs nálad elég pénz és mégis beültél, akkor akár meg is érdemelnéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!