A fiatal pincéreknek egy valamire való étteremben nem furcsa magázódni egy hozzájuk hasonló korú, vagy alig idősebb emberrel ?
Figyelt kérdés
Legjobb tudomásom szerint, az etikett azt határozza meg, hogy az éttermi kommunikáció során, a vendégnek és a pincérnek magázódnia kell egymással a kölcsönös tisztelet okán.
De számomra valahogy nem komfortos egy korombeli vagy fiatalabb személlyel ilyen módon beszélni és kíváncsi vagyok, hogy a pincér is hasonlóan érez e ebben az esetben.
okt. 16. 17:42
1/10 anonim válasza:
Egyszerüen meg kell szokni. Eleve van több olyan helyzet ezen kívül is, amikor a magázás az elvárt dolog, életkortól függetlenül
3/10 anonim válasza:
ALAP, hogy MINDIG, magázni kell a magasabb rangút. Nem csak pincér-vendég, hanem MINDEN helyzetben.
4/10 anonim válasza:
Voltam pincér. Tök alap. Minek tegezgessek egy tök idehent. Alapveto tisztelet
5/10 A kérdező kommentje:
#3 Tisztában vagyok az illemszabályokkal. Nem megerősítést vártam, hanem a lélektanára vagyok kíváncsi, leginkább az érintett dolgozóktól.
okt. 16. 18:28
6/10 anonim válasza:
Dolgoztam 20 évet vendéglatasban, soha nem volt ezzel problémám. Semmi furcsa nincs ebben
7/10 anonim válasza:
nálam mikor ez előjött először fiatal felnőttként zavaró volt nyilván hivatalban, fogorvosnál, vagy rendőrnél, hogy nálam fiatalabbakkal magázódjak ( a rendőr az köcsög volt, a válasza folyamatosan tegeződés volt, aztán mikor úgy próbált válaszolni ismerősöm akkor kioktatta hoyg ne tegezze...) de elfogadtam hogy a régebbi időszakban természetes volt meg hogy még a saját szüleiket is magázták a fiatalok stb. és elfogadtam hogy a mi etikettünkben még életben van, hát használom. a pincérek is így lehetnek. egyébként mikor elmentem gyárba dolgozni, sokan úgy néztek rám az idősebbek közül mint egy földönkívülire hogy mit magázódok, korombelieknek, meg akiknek genetika miatt fiatalos beütésük volt sértőnek is számított
8/10 anonim válasza:
Nem pincér vagyok, de nekem is alap hogy magázódok munkában vendégekkel. Semmi fura nincs benne, én pl szeretek magázódni.
9/10 anonim válasza:
Én attól megyek a falnak, amikor pl ügyintéző, pincér simán lesziáz.
Mivan? Ismerjük egymást?
Tudtommal nem, szóval lehet nyugodtan magázódni, senki nem hal bele.
Magyarországon ez olyan sok embernél, mintha a fogát húznák, holott teljesen alap illem, hogy nem tegezek le egy vadidegen embert, akit életemben nem láttam.
10/10 anonim válasza:
10. Az semmi, amikor munkahelyen megjelenik a gyerek első nap, és simán letegez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!