Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Vendéglátósok, te felveszed a...

Vendéglátósok, te felveszed a rendelést közvetlenül a műszakod vége vagy a szüneted előtt vagy pedig hagyod, hogy más is dolgozzon?

Figyelt kérdés
Olyan helyen nyilván, ahol nem egyedül viszed a műszakot, hanem mások is vannak veled.

jún. 27. 01:56
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Egyértelműen igen. Amíg nem járt le a műszak, addig az én dolgom.
jún. 27. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szitufüggő. Ha egyértelmű, hogy csak egy kólát fog rendelni, akkor megcsinálom.


Ha viszont valami nagy társaság, akik előétel+főétel kombót akarnak, és azt is harmincszor megvariálják, akkor csinálja inkább az, aki tovább marad, hogy később ne legyen vita abból, hogy ők nem is ezt rendelték, vagy ezt rendelték, de nem mondtam árváltozást a kajaváltozáshoz...

jún. 27. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze?rendelést felveszem aztán átadom aki vált.
jún. 27. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
7%
2: árváltozást MONDOD? 😂 A kiírt legalacsonyabb áron számlázod, esetleg. Jóhogy nem már hasraütésre emel árát az étterem, reggel 😂 😂
jún. 27. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

4


Ugyan nem a 2. vagyok, de azért minden épeszű embernek egyértelmű, hogy ha a vendeg pl hasáb krumpli helyett hercegnő burgonyával kéri az ételt, plusz a sertés szeletet kicserelteti libamajra, akkor az ár változni fog.

jún. 27. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

@4, nyilván ha azt rendeli, ami ki van írva, akkor megkapja a kiírt legalacsonyabb áron. Ha meg variál, akkor variáljuk az árat is.


Ez abban az esetben is így van, ha mondjuk kis adagot kér. De ekkor is mondom az árváltozást, mert a fél adag nem feleannyiba kerül, hiszen a munka ugyanannyi azzal is, mint az egész adaggal.


Én vagyok a 2. válaszoló.

jún. 27. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

@5


Az épeszű embereknek egyértelmű. A vendéglátásban (meg gondolom mindenhol, ahol emberekkel kell dolgozni) nagyon sok nem épeszű emberrel lehet találkozni. Mint például a 4. válaszoló.

jún. 27. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

7


Mint valamikori vendéglátós, teljes mértékben egyetértek

jún. 27. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Több helyen is dolgoztam.


A gastro pubban mindegy volt, az ment oda akit épp leintettek. Kicsi volt a hely, nem volt érdemes felporciózni részlegekre. Itt magunk csináltuk az italokat, kávékat, vittünk ki mindent.

Az emberek gyakran körönként fizettek, szóval mindegy ki vette fel a rendelést, amíg ki is vitte.

Itt általában a menedzsernek kellett átadni mindent, de amúgy is kommunikáltunk.


Fine dining esetén fontos, hogy az asztalt ugyanaz vigye, legyen egy kellemes csevej, ezen kívül nem is volt más dolgunk (azaz az italokat a mixer-pultos csinálta, a kaját és az utalokat a meg a direkt erre szakosodott futók hozták ki).

De itt úgy dolgoztunk, hogy 9-3 nyitva, aztán bezár, majd délután 5 kor nyitás, 12:30 zárás, szóval vagy benn vagy vagy nem.

jún. 27. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha épp kiakarok menni pl.cigizni akkor előtte nyilván felveszem

Ha a műszakom vége előtt jönnek be és valamiért nem ér rá a kolléga akkor felveszem és normálisan átadom neki az asztalt(van valami allergia stb.) azokat azért elszoktam mondani

jún. 30. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!