Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pécsen vagy környékén magyaros...

Pécsen vagy környékén magyaros éttermek?

Figyelt kérdés

Külföldi barátot szeretnénk vinni olyan helyekre ahol ki tud próbálni magyaros ételeket. Halászlé, főzelékek, mákos tészta, bakonyi gombamártás, paprikás krumpli, csirkepaprikás, ilyesmikre gondolván.

Ezen felül szeretnénk lángosozni meg kürtőskalácsozni is, ha esetleg tud valaki ajánlani arra is egy helyet.

Eddig a Tettye éttermet ajánlották, de kiváncsi lennék más véleményekre.

jún. 15. 00:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Kugli Jóska Étterem, Szalonkörönd utca 32.
jún. 15. 01:42
 2/14 A kérdező kommentje:
#1, Rákeresve sajnos nem találtam róla semmit, esetleg van honlapjuk vagy valahol ahol a menüt meg lehetne nézni? Köszönöm
jún. 15. 02:48
 3/14 anonim ***** válasza:
Bocs, kicsit off, de a külföldi (honnan jön konkrétan?) vendégnek fözelékeket, meg mákos tésztát nem adnék. A fözelékek a legtöbb külföldi számára ronggyáfözött zöldségek lisztes csirezben, ami a moslék kategória általában máshol, a mákot meg szintén rengeteg helyen mérgezönek tartják az ópiumtartalma miatt.
jún. 15. 08:01
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Kozármisleny Két szekér fogadó. Annó sokat jártunk oda, míg Pécsen éltünk.
jún. 15. 14:32
 5/14 A kérdező kommentje:
#3 Angol. Szerintem neki pont ízlene a főzelék, és a mákkal se lenne gondja, tudja hogy itt vannak mákos ételek és szeretné megkóstolni!
jún. 15. 18:35
 6/14 anonim ***** válasza:
A 3-as vagyok, a mákosat akkor érdemes megpróbálni, a fözelékeknél viszont még mindig eléggé kételkedem, föleg a zöldségek állaga miatt, de te te ismered öt.
jún. 15. 18:41
 7/14 anonim ***** válasza:
Ez függ attól, hogy honnan származik és mennyire nyitott. Igazából vannak főzelékhez hasonlító ételek sok külföldi országban. A németek és az angolok krémpörköltnek nevezik. Nem ismeretlen számukra, csak nem autentikus és helyette más a szokás. Illetve csak paprikázott formában ismerik, fehérként és tejfölösen nem. Fehérként nekem is irritáló és nem habarok egyáltalán. A németeknél a gemüse eintopf pedig hasonló.
jún. 18. 07:44
 8/14 anonim ***** válasza:

7-es: off: több mint 30 éve élek Németországban, de "krémpörkölt" nevü ételröl még nem hasllottam pedig rengeteg fözös fórumban benn vagyok, illetve a fözés a hobbim.

Az Eintopf egész más németben, az olyan leves, amiben sok a zöldség (meg esetleg húsféle) és kevés a lé, tehát az az egész ebéd/vacsora.

Ami hasonló a fözelékhez, az a Sahnegemüse, vagy Gemüsesoße, de ezeknél is a zöldségek soha nincsenek agyonfözve és a szósz hígabb és nem annyira lisztes, sürü, csak annyit tesznek bele, hopgy ne egészen vizes állaga legyen.

jún. 18. 08:04
 9/14 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy csak fordításban és nem készítik konkrétan... Az is lehet, hogy az angoloktól ered. Náluk tényleg vegetable cream-stew. Viszont ugyanúgy nem szokás.

Az eintopf-ra ezért mondtam, hogy csak hasonló - egy szempontból.

jún. 18. 08:56
 10/14 anonim ***** válasza:

Értem, azt hittem, valahol konkrétan hallottad.

Az angolnál valószínüleg tényleg ez a kifejezés érvényes.

De minden esetre egy külföldinek elöször mindit sokk a magyar fözelékek többsége, ami ronggyá fözött zöldségekböl áll rengeteg lisztes csirizben. (sajnos, a többség így készíti, és nem csak )majdnem még) roppanósra fözött/párolt zöldségek levét köti kevés habarással - az teljesen más ételnek tünik)

jún. 18. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!