Pécsen vagy környékén magyaros éttermek?
Külföldi barátot szeretnénk vinni olyan helyekre ahol ki tud próbálni magyaros ételeket. Halászlé, főzelékek, mákos tészta, bakonyi gombamártás, paprikás krumpli, csirkepaprikás, ilyesmikre gondolván.
Ezen felül szeretnénk lángosozni meg kürtőskalácsozni is, ha esetleg tud valaki ajánlani arra is egy helyet.
Eddig a Tettye éttermet ajánlották, de kiváncsi lennék más véleményekre.
7-es: off: több mint 30 éve élek Németországban, de "krémpörkölt" nevü ételröl még nem hasllottam pedig rengeteg fözös fórumban benn vagyok, illetve a fözés a hobbim.
Az Eintopf egész más németben, az olyan leves, amiben sok a zöldség (meg esetleg húsféle) és kevés a lé, tehát az az egész ebéd/vacsora.
Ami hasonló a fözelékhez, az a Sahnegemüse, vagy Gemüsesoße, de ezeknél is a zöldségek soha nincsenek agyonfözve és a szósz hígabb és nem annyira lisztes, sürü, csak annyit tesznek bele, hopgy ne egészen vizes állaga legyen.
Lehet, hogy csak fordításban és nem készítik konkrétan... Az is lehet, hogy az angoloktól ered. Náluk tényleg vegetable cream-stew. Viszont ugyanúgy nem szokás.
Az eintopf-ra ezért mondtam, hogy csak hasonló - egy szempontból.
Értem, azt hittem, valahol konkrétan hallottad.
Az angolnál valószínüleg tényleg ez a kifejezés érvényes.
De minden esetre egy külföldinek elöször mindit sokk a magyar fözelékek többsége, ami ronggyá fözött zöldségekböl áll rengeteg lisztes csirizben. (sajnos, a többség így készíti, és nem csak )majdnem még) roppanósra fözött/párolt zöldségek levét köti kevés habarással - az teljesen más ételnek tünik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!