Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy borozó miért számíthat...

Egy borozó miért számíthat fel 10% "tranzakciós illetéket" kártyás fizetés esetén?

Figyelt kérdés
A bank és a kártyatársaság nem számít fel ekkora jutalékot. Múltkor valaki azt írta, hogy egy győri kifőzdében engedményt adnak, ha valaki kp. fizet. Az eredmény azonos, de ez így durva.

2024. márc. 14. 19:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%
#6 Bp. V. Falk M. utca, pinceborozó. Nem kell lemenni, a bejáratnál ott az árlap.
2024. márc. 15. 07:43
 12/17 anonim ***** válasza:
#11: cool story bro
2024. márc. 15. 07:48
 13/17 anonim ***** válasza:
14%

Nem 8-as, nem hazugság, a saját szememmel látom a szolgáltató ajánlatát, hogy mekkora díjat fizetünk mi (az eladók) egy vásárlásért. Nem mondom, hogy nincs olyan szolgáltató, ahol több kártyás fizetés után kisebb százalékot vonnak le, de a kisebb forgalmú helyek, mint a kérdésben szereplő borozók tipikusan, nem bonyolítanak le túl sok tranzakciót, ezért nyilván a rosszabb csomagokat kapják. Azoknak jellemzően része egy tranzakciónkénti díj IS, pl 8 Ft/vásárlás. Nekem sem szimpatikus kereskedői magatartás a kártyás vásárlások extra díjjal terhelése, de tudom, hogy sok helyen csinálják, és sokan nem értik, miért. Az egyik ok az, amit leírtam, 9-es is jókat írt, és még lehetne sorolni. A baj ezzel az, hogy mindig az a vevő károsodik emiatt, akinek abszolút nem kellene.

2024. márc. 15. 07:55
 14/17 anonim ***** válasza:

"Nem mondom, hogy nincs olyan szolgáltató, ahol több kártyás fizetés után kisebb százalékot vonnak le"

Akkor az a vállalkozó rossz gazdálkodása, hogy nem a kedvezőbb ajánlatot választja. Nekem ehhez vevőként semmi közöm.

2024. márc. 15. 12:49
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
A Cinema City is plusz díjat számít fel az online kártyás fizetésre, az Etele Cinema pedig pont hogy olcsóbban adja így... Nem értem hol az igazság.
2024. márc. 15. 13:11
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

#14 "Akkor az a vállalkozó rossz gazdálkodása, hogy nem a kedvezőbb ajánlatot választja"

Mindenki a lehetősége szerint a legjobbat választja viszont egy borozó(bármilyen kis cég)nem tud olyan szerződést kötni mint pl egy szálloda ahol szinte minden utalással/kártyával van fizetve tehát minél nagyobb a kártyásforgalmad annál kedvezőbb ajánlatot kapsz a bankoktól

2024. márc. 15. 14:51
 17/17 anonim ***** válasza:

"múltkori győri kifőzdés is ócska kamu volt."

Nem kamu, én kaptam már meg annak az étteremnek a szórólapját

2024. márc. 16. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!