Csak szerintem nem ismerik Magyarországon a hamburgerezők, hogy mi az, hogy gyorsétel?
Dolgoztam éttermi konyhán, és igen, mi készítettük a húspogácsákat is, a zsömléket is ott sütötték a pékrészlegen.
A gyorsétterem annyit jelent, hogy gyorsfagyasztott, elősütött terméķből tényleg pár perc alatt teszik le eléd a kaját. Ha így készítik, akkor a hamburgered is gyorséttermi, ha hagyományosan, akkor éttermi.
Szerintem gyakoribb, hogy a vásárlók keverik össze a "street food" és a "fast food" kifejezéseket. Előbbi arra utal, hogy nem kell hozzá evőeszköz, azaz az utcán is meg tudod enni. Utóbbi arra utal, hogy valamilyen módon fel van gyorsítva az étel elkészítése, így rövid időn belül megkapod. A gyorsétel is lehet tányéros evőeszközös kaja, ha gyorsan elkészül, és az utcai étel is készülhet fél órán át, ha utána meg bírod fogni, és a parkban egy random padon kézzel meg bírod enni.
A hamburger nem automatikusan gyorsétel. Tud az lenni, de nem feltétlenül az. Ha valahol nincs kiírva, hogy "fast food", akkor ne várd, hogy gyorsan legyen kész. Főleg ne, ha esetleg "kézműves" jelzővel illetik, az jellemzően pont arra utal, hogy szinte a nulláról állnak neki elkészíteni, mikor megrendeled.
12: egy utcasarki bódéra gondolok itt, nem éttermi szintű kiszolgálásra. Az utóbbinál nem is picsognék a fél óra miatt. Egy kis bódénál idegesítő ez számomra, pl. a Gogo hamiban nem fine dining megy, ne legyen már 30 perc megkapni.
Ennyi türelmes emberrel ebben az országban még nem találkoztam, mint akik itt összegyűltek most. 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!