A rántott sajt miért van az előételek között?
"#6
Köze sincs az előkelő étteremhez a mirelit rántott sajtszerűségnek 2 liter olajos szalmakrumplival (ilyesmi a jellemző kivitelezés ilyen helyeken)…. :D"
Nem is erröl van szó, ha "rántott sajt", "elöétel", "menü" a téma, én az eredeti megnevezésröl írtam.
Egyébként aki sokkalja, az nézzen meg egy 19. századi polgári otthoni étrendet, attól is el fog ájulni, naponta kétszer - ebéd-vacsora - több fogásos menü teljesen megszokott volt.
Próbáltam megkeresni egy ilyen régi étrendet, egyelöre nem találtam, de megdöbbentöen sok fogás volt minden nap, nem kevés kalóriával és nem kifejezetten könnyü ételekkel.
10. Nézd, én nem vagyok az, de ettem már rántott camembert rizzsel, áfonyával, majd után egy 40 centis pizzát és rá 6 gombócos fagyit.
A legnagyobb súlyom 86 kg volt, a 172 centimhez, de ismerek olyan keszeg embert, hogy a Paudits Béla hozzá képest bálna volt, és nincs olyan mennyiségű étel, amit meg ne tudna enni.
Sok minden felmerült itt. Hogy mert falusi tapló, meg pocsék a minősége, egyebek. De mint írtam, ez eredetileg meleg előétel.
És hogy nagyobb adagot is lehet kapni? Igen. És miért? Mert erre van igény. Mert a vendéglős is tudja, hogy a ó-görög módra pácolt, a Vezúv lejtőin termet szőlőből, sok-sok szeretettel babusgatott vörösborban pácolt, németalföldi folyókból kifogott blansírozott békából nem tud eladni sokat, rántott sajtból meg igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!