Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A rántott sajt miért van az...

A rántott sajt miért van az előételek között?

Figyelt kérdés
Legalábbis a klasszikus falusi vendéglők étlapján.

2023. jún. 13. 13:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%
Vegaként nekem a rántott sajt a főétel mellé a krumpli a köret.
2023. jún. 13. 16:03
 12/20 anonim ***** válasza:
88%

"#6

Köze sincs az előkelő étteremhez a mirelit rántott sajtszerűségnek 2 liter olajos szalmakrumplival (ilyesmi a jellemző kivitelezés ilyen helyeken)…. :D"

Nem is erröl van szó, ha "rántott sajt", "elöétel", "menü" a téma, én az eredeti megnevezésröl írtam.

2023. jún. 13. 16:05
 13/20 anonim ***** válasza:
87%
11 dettó
2023. jún. 13. 16:26
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként aki sokkalja, az nézzen meg egy 19. századi polgári otthoni étrendet, attól is el fog ájulni, naponta kétszer - ebéd-vacsora - több fogásos menü teljesen megszokott volt.

Próbáltam megkeresni egy ilyen régi étrendet, egyelöre nem találtam, de megdöbbentöen sok fogás volt minden nap, nem kevés kalóriával és nem kifejezetten könnyü ételekkel.

2023. jún. 13. 16:34
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

10. Nézd, én nem vagyok az, de ettem már rántott camembert rizzsel, áfonyával, majd után egy 40 centis pizzát és rá 6 gombócos fagyit.

A legnagyobb súlyom 86 kg volt, a 172 centimhez, de ismerek olyan keszeg embert, hogy a Paudits Béla hozzá képest bálna volt, és nincs olyan mennyiségű étel, amit meg ne tudna enni.

Sok minden felmerült itt. Hogy mert falusi tapló, meg pocsék a minősége, egyebek. De mint írtam, ez eredetileg meleg előétel.

És hogy nagyobb adagot is lehet kapni? Igen. És miért? Mert erre van igény. Mert a vendéglős is tudja, hogy a ó-görög módra pácolt, a Vezúv lejtőin termet szőlőből, sok-sok szeretettel babusgatott vörösborban pácolt, németalföldi folyókból kifogott blansírozott békából nem tud eladni sokat, rántott sajtból meg igen.

2023. jún. 13. 16:35
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Manapság az ilyen jellegű éttermek étlapján (NEM csak falun) az előétel kategória csak a hagyományos elnevezést jelenti, semmi többet. A meleg előételek minden esetben megállják főételként is a helyüket.
2023. jún. 13. 16:54
 17/20 anonim ***** válasza:
27%
Mert amiben nincs hús, az vagy előétel, vagy köret, vagy desszert.
2023. jún. 14. 12:27
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
14-nek: banffyhunyadi Hunyady Erzsebet: A jo hazikonyha c. szakacskonyveben van ilyen, napok, hetek, sot evszakok szerint is kozolt receptek, ebedre, vacsorara, 2 hetre. Az ebedek vegen rendszerint vagy gyumolcs, vagy valamilyen teszta, desszertnek. De voltak unnepi etkezesek is. Ebben a korabeli haztartasi naplokban kulon szerepeltek etrendek a vegetarianusoknak is. Egy polgari menu hetkoznap rendszerint 4-5 fogasbol allt, unnepi alkalmaknal 8-10.
2023. jún. 14. 14:00
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem én sem, mert jó étvágyú apukám is jól szokott vele lakni. Sok helyen nincs is más vegetáriánus étel az étlapon, szóval aki nem eszik húst, az nem mindenhol tud válogatni. Mostmár egyre több vega/vegán hely van, de a klasszikus vendéglők még mindig sokszor csak a húsevőkre gondolnak.
2023. jún. 14. 22:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Eredetileg ősrégen előétel volt. Viszont az tényleg érthetetlen, mikor előételnek írják és kihoznak óriási adagot. Egyébként most már több helyen előétel helyett vegetáriánius vagy egyéb kategóriában szerepel. Igazából az emberek már tudják, hogy nem előételnek kell kérni. Ez nekem is főétel. Sokszor levest és rántott sajtot eszek étteremben.
2024. febr. 23. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!