Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Legközelebb meglátnak, kifizet...

Legközelebb meglátnak, kifizettetik a pizzát?

Figyelt kérdés

Mostanában be-be mentem egy pizzériába, pizzát enni vacsorára. Jó laktatós pizzát ettem mindig ugyanazt. 3.890 forint, de mindig 4.000 ezret adtam és ott hagytam a többit. Tegnap este megint bementem 21.20-kor, ugyanaz a pincér volt. Mondta 22 óráig vannak nyitva, kikértem a pizzát, mondta egy fél óra mire elkészül, 21.50-re. Mondtam, hogy 10 perc alatt meg tudom enni, azt mondra, hogy elvitelre lehet. Mondtam, jó és kikértem, majd leültem. Megjegyzem, ha 9 után mentem, de nem sokkal, 9 óra 5 perckor mentem a multkor, mindig volt hozzáfűznivalója, hogy már itt nem lehet megenni, és elvitelre adta, szépen hült mire hazaértem, máskor is mondta, hogy hát gyorsan meg lehet enni, tegnap meg nem volt hajlandó azt mondani, hogy nyugodtan megeheti még, ha 10 óra 5 percre eszi meg, sem baj. Hiszen bezárnak és még vagy negyedóra, félóra mire elmennek. Lehetett volna benne annyi, hogy azt mondta volna, hogy nyugodtan megeheti. Gondolhatott volna arra, hogy már nem egyszer jártam ott, visszajáró lettem, meg az utolsó forintokat a 4.000-ből mindig ott hagytam, ezért megdngedhette volna, de nem, hanem csak elvitelre. Még nem fizettem ki, mert utólag kell, és ültem ott vagy 5 percet, őröltem magam, hogy kihül mire hazamegyek, mikróba csak úgy fér be, ha összevagdosom, áá nem vacakolok, vagy jó meleg pizzát eszek, vagy inkább nem. Elszakadt a cérna, felpattantam és elmentem. Nem látta a pincér, mert bent volt valahol. Elmentem, vettem egy nonstop boltból kenyeret, felvágottat és otthon megettem, gondoltam ha nem lehet ott megenni, akkor nem eszek.

Lehet, hogy már készült a pizza, de ugye én eljöttem.

Hogy van ez az egész? Ha már valamit megrendeltünk és esetleg készül, akkor is megilleti a kifizetés az éttermet, vagy csak akkor, ha kihozzák és/vagy kihozzák és elfogyasztja a vendég? Mert én mégsem vettem igénybe a szolgáltatást. Minden nap gyalog a pizzéria előtt járok el, ha megismernek kifizettethetik velem, vagy már nem?

2023. máj. 30. 14:08
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

29

Amíg a vendég nem észleli addig nincs gond. Az, hogy valakinek nincs kedve dolgozni az sem az étel, sem a kiszolgálás minőségén nem látszódhat meg. Ha nem megy ne dolgozzon ilyen helyen.

A kérdező meg ne éljen vissza a vendégszereppel. Az zárásig tart, nem addig amíg a csapat elhagyja az üzletet. Nem halad a zárás, ha vendég van az étteremben, semmi keresnivalója ott. Az más kérdés, hogy megeszi pár perccel zárás után az ételt, de ha alapból csak elvitelre adok ki... Tiszteletlenség. Nekünk is van családunk, párunk és mennénk haza.

Az utolsó hozzászólás pedig szinte tahóság. Az ilyen főzzön otthon.

2023. jún. 6. 00:40
 32/32 anonim ***** válasza:

Dolgoztam pincérként és konyhásként is. Egyrészt nem ajánlom, hogy a hely közelébe menj, mert nem volt elég, hogy zárásra huppansz be állandóan, még fel is ülteted a személyzetet. Vannak szabályok és aszerint dolgoznak, egy vendéglátós nem csak veszi a kabátját és kirohad az ajtón, hanem órákig takarít, előkészületek folynak másnapra stb. És nem,te addig nem lógathatod a lompost barátom, mert vendég előtt nem takarítunk, mégis hogy gondolod, mondjam neked miközben gyömöszölöd be a pizzát, hogy emeld fel Józsi fiam a lábad, mert felseperném a morzsát a lábadnál?? Nálunk ha a főnök meglát takarítani miközben van valaki az étteremben olyan lebas.zást kapsz hogy egy vendég sza.ros pizzája sem ér nekem annyit. Tudod azért fizetsz hogy nyugodtan kiszolgálva legyél és ha körülötted takarítanak az nem épp ezt jelenti. Jaj meg az sem opció, hogy megvárjanak,mivel bármilyen fura neked,képzeld csak ők is emberek, van nekik család stb. Mennének haza. De persze mert téged megbántottak vigyék már tizenpár óra munka után a macskának az ételt, mert TE ott hagytad. Minden vendéglátós többre értékeli azt a vendéget aki legalább fél órával zárás előtt elmegy borravaló nélkül, mint aki ott csövezik és nyammog majd ad 100 forintot. Előfordul olyan is hogy egy egész napot nyomunk le evés, pisilés nélkül. Vagy a főnök kifizetteti a pizzád stb. Kérdésed van még?? Remélem nem egy kisváros mert hamar elterjed a híred hogy ne szolgáljanak téged ki. Barátnőm szintén pincér, ő tök simán kérte a pénzt ha valahol meglátott az utcán és nem fizettél, hiszen ez lopás.

Épp most vagyok túl egy borzasztóan hosszú munkanapon, ha velem csináltad volna ezt meg lehet hogy ha még összefutnánk munkán kívül elfutnál drága :)

És nem helytálló az hogy aki nem bírja hogy sokat kell dolgozni ne vendéglátózzon,mert nem csicskák vagyunk hanem érző emberek saját élettel ami nem annyiból áll hogy munkaidőn kívül ugráljak a vendégnek. Nem hiszem, hogy egy boltos bemegy éjjel 3kor dolgozni, mert te tejet akarsz pont ott venni,vagy még millió példát lehet sorolni. Értsd meg hogy a munkaidő mindenkinek munkaidő bármilyen elitnek is képzeled magad egy pizza rendelés miatt. Jaj és kívánom hogy 100 forintért legalább 3 4 órát túlórázz minden nap ;)

2023. jún. 14. 01:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!