Borrvaló, mindenki feszeng rajta meg százasokkal cringel, nem lenne sokkal egyszerűbb eltörölni?
olyan helyen dolgozom, ahol kapunk borravalót.. nagyon kevés ember feszeng rajta.. :D én százasokkal nem cringelnek, hanem megtisztelnek minket, mi pedig nagyon örülünk neki :)
sok helyen törölték el, és vagy benyeli a cég, vagy szervízdíj van :)
ha ki van írva h van szervízdíj, általában hatalmas a felháborodás, és elvárják sokan h eszméletlen vendéglátásban vegyenek részt, vagy hogy egy egyszerű sültkrumplinak is arannyal szórt, szarvasgomba ízvilágú fűszerezése legyen, csak azért, mert van szervízdíj :)
szerintem egyszerű a kérdés, ha jó élményt nyújt valaki a pultban, vagy kedves, mosolyog, senkinek sem fáj 100-200Ft, mi vendéglátásban dolgozók is adunk máshol - ha nem megfelelő a kiszolgálás, vagy a viselkedés, nem kell adni
A vendéglátásban minden tulajdonos alulfizeti az alkalmazottakat, mondván majd a borravaló kipótolja a nevetséges fizetést.
A vendégekre ez nyomás, hogy miattuk nincs megfizetve a pincér/szakács. Érezd rosszul magad b+, mert nem adsz borravalót.
Az alkalmazottak megutálják a vendégeket, mert nem adnak borravalót, miattuk szar a fizu. A végén lelkesedés nélküli megkeseredett meló lesz, ahol a nesze b+ itt a lvesed hozzáállás van.
Ennek nem így kéne lennie.
Tisztességes fizetés kell adni a dolgozóknak, és nem azt elvárni, hogy az alkalmazottaid bérét más fizesse.
Ebben a sztoriban egyedül a munkaadók a görények.
Az egész borravalósdi egy elbszott baromság.
Amióta ennyire felment az ára mindennek azóta nem feszengek rajta.
Már városon belül is számolnak fel kiszállítási díjat, rendszerhasználati díj stb, a kaja áráról meg nem is beszélve. Így én már borravalót biztos hogy nem adok.
Beülős helyen pedig nagyon ritkán vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!