Nagyon gáz, hogy sosem adok borravalót az Interfoodos futárnak?
Figyelt kérdés
Munkahelyemre kérem a szállítást ahol a portán leadják az ételt és interneten fizetek kártyával, így nagyon nem tudok borravalót adni neki.2023. máj. 16. 22:53
11/16 anonim válasza:
Így nem is tudsz adni,ha a cégnek küldöd azt meg nem kapja meg.Ne sajnáld.
12/16 anonim válasza:
Egy ódivatú, avítt szokás a futároknak jattolni. Ennyi a dolga, nem a kemence mellől rohan el hozzád, mert megkérted egy szívességre. A többi csak rozsa. Sosem adok nekik pluszban pénzt, ugyanis nem vagyok a főnökük.
13/16 anonim válasza:
Úgy látom itt sokan nem tudják miről van szó. Ez nem sima ételrendelés, hanem előre meg kell rendelni a kaját, amit előző este vagy éjszaka főz meg a cég. A futár kb reggel 6 és 12/14 óra között semmi mást nem csinál, csak kiviszi ezeket. Közben nem megy vissza az "étterembe". Kb ahogy mondjuk egy DHL futár dolgozik, annyi különbséggel, hogy jellemzően mindig ugyanazokra a címekre megy. Fizetni lehet online, akkor nem is látom; vagy kp-ban, de akkor is csak hetente egyszer.
14/16 anonim válasza:
Én sem kapok a fizetett munkámért plusz borravalót az ügyfélszolgálaton az problémás ügyfelektől, hogy végeztem a dolgomat.. Hagyjuk már ezt az egész borravalós dolgot, régen volt hogy adtam, de manapság ritkább, mert egyrészt olyan mérhetetlen infláció van, hogy az valami szánalom. A kaja ára a szállítás ára mind megemelkedett, miért is elvárt, hogy még ennek fejébe adjunk plusz pénzt?? Nálam egy szabály létezik már: 200 Ft-ot adok FIXEN, de csak női futároknak! Miért csak a nőknek? Egyrészt illemből, másrészt mert eleve a borravaló régen úgy működött, hogy a férfi elment a kocsmába, s a női kiszolgálóknak udvariasságból és hogy a ők is vigadhassanak-ihassanak, kaptak egy kis borravalót (innen a szó eredete: borra való).
15/16 anonim válasza:
Ahogy elnézem a kommenteket, màr értem miért zajlik a vendéglátásban az, ami...nagyon sokan el vannak tájolva és nem ismerik a borravaló fogalmát és lényegét, de nem csodálkozom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!