Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Kínai étterembe mertek-e...

Kínai étterembe mertek-e etelt vásárolni?

Figyelt kérdés

Alapvetően én szerettem.

De már annyi rémtörténetet hallottam es videot láttam arról ahogy az étellel bánnak hogy már nem merek.

Gondolok itt arra hogy a romlott hust csak evetes vizbe lemossak es lehet tálalni

Stb.

Veleményeket szeretnék olvasni

Pozitiv-negativ johet

2023. ápr. 3. 13:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én parás vagyok ilyen téren, és ált. olyan helyeken eszek, amit ismerek/ismerősök ajánlottak. Gyrososra, kínai kajáldára, kifőzdére, vagy neccesebb, nagyon romlandó kajákat áruló helyekre meg ez különösen igaz. (Régen volt kínai kajáldából törzshely, ott ismertük a családdal a személyzetet is.)

Szigorú szabályok ide vagy oda, szerintem még a Michelin-csillagos éttermek sem tartják be az utolsó betűig (ahogy mi sem a létező összes élelmiszerbiztonsági ajánlást otthon), de nem mindegy, hogy romlott húst pácolnak, fűszereznek agyon, hogy valahogy még el tudják adni, vagy valami apróságról van szó, amiből nem lesz ételmérgezés. Olcsóbb helyek szerintem többet kockáztatnak.

2023. ápr. 3. 19:46
 12/16 anonim ***** válasza:
39%
#9 gondolom az már neked bonyolult, hogy egy szónak több jelentése is lehet.
2023. ápr. 3. 20:17
 13/16 anonim ***** válasza:
15%
12. Gondolom, neked az bonyolult, hogy étteremben is vásárolsz.
2023. ápr. 3. 20:38
 14/16 anonim ***** válasza:
39%
#13 nem bonyolult, csak senki nem mondja úgy a kérdezőn meg a másik profilján kívül.
2023. ápr. 4. 08:42
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Aranyos ez a bujtatott rasszizmus :)

Magyar étteremből sem eszel vagy ott nem számít, hogy az aranyos hazafik mit csinálnak? Ha megnézel Nébih videókat, igen, kínait is fogsz találni közöttük (nem egyszer magyar tulajdonossal, üzemeltetővel, de ez most mindegy) meg kismillió jómagyar lángosost, büfét, vendéglőt.

Egyébként az ecetes trükköt tipikusan a hentesüzletek szokták alkalmazni, ezekben nem nagyon láttam még kínai vagy bármilyen külföldi dolgozót.

2023. ápr. 4. 12:44
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez hulye mendemonda.

Komolyan ugy gondolod hogy senki nem ellenorzi oket, veszelyeztetik a sajat "ceguket" : hogy romlott kajat talalnak fel, nem figyelnek a higeniara?

Ha valaki kivandorol az orszagabol es uj eletet kezd a csaladjaval csak nem kockaztatja hogy ilyen hulye hibak miatt bezarjak a vendeglojet.

en sokat eszem kinaiban, sosem voltam rosszul, nem vagyok köver...nemis hizlalnak ezek a dolgok ahogy mondjak csak tudni kell mit ker az ember..

egy miso leves (tudom japan kaja da van kinaiban is) , egy szerzetesek eledele es egy kaposzta salata teljesen rendes ebed es egeszseges is.

2023. ápr. 4. 19:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!