Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A sültes tálakon miért vannak...

A sültes tálakon miért vannak keresztben kettévágva a töltött húsok? Csak nekem nem tetszik?

Figyelt kérdés
Olyan, mintha már hiányozna belőle egy darab.
2022. dec. 26. 17:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
12%
Kenyér is be van vagdosva!
2022. dec. 26. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Igaz, de pl a rántott csirkemellet sem félbevágva tálalják :)
2022. dec. 26. 17:26
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Cuki provokàció
2022. dec. 26. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Dehogynem, pont azért nem 2x ekkora egy adag. :D

Na jó, viccelek.

Az vékony, azért nincs bevágva.

2022. dec. 26. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
98%
Pl. hogy lásd, milyen töltelék van benne.
2022. dec. 26. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
94%
Az előző mondta meg a tutit. Plusz én még azért is örülök neki, mert így többfélét tudok megkóstolni. (Igen, tudom, hogy egyébként is félbe lehet vágni, de így adja magát.)
2022. dec. 26. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lásd mi van benne. Így gusztusosabb.
2022. dec. 26. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
97%
Gusztusosabb, szép a vágási felülete, látod a tölteléket.
2022. dec. 26. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
96%
Szebb mint derékszögben vágni, és nagyobb is a vágási éle.
2022. dec. 26. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
96%

-Igen, jobb ha látszódik a vágási felület, és a töltelék, hogy mi van benne, látványosabb, mint egy nagy zárt, homogén kinézetű valami.


-A másik, hogy a szakács a hús sütése mellett csinál még ugyanabban az időben vagy 25 másik dolgot, így amúgy is érdemes bevágni tálalás előtt az ilyen jellegű töltött húsokat, ellenőrzés céljából, hogy átsült e.

Egy egy vékony csirkemellnél fölösleges, de egy töltött hús össze van hajtogatva, és valahol 3 réteg hús is van a hajtogatásnál, plusz a töltelék. Biztosra kell menni.

-Ami még eszembe jutott, azt mondod, sültes tál az általában 2 vagy több személyes.

És mivel sok más is szokott rajta lenni, és egy ilyen töltött hús önmagában is 1 adag, ezért a vendégek miatt is ketté kell vágni.

Egy több személyes tál általában úgy van tálalva, hogy minden eleméből kényelmesen tudjon venni minden vendég.

Tehát ha 2 személyes a tál, akkor az ilyen nagy húsokat kettévágják, a kisebbekből meg 1-1 kis szelet jut.


"Olyan, mintha már hiányozna belőle egy darab."


És pont ezért nincs értelme ennek!

Mivel a tálon lévő összes étel dekára van kikalkulálva!

Így aztán semmi közöd hozzá, hogy hiányzik belőle, vagy nem amennyiben dekára megvan!


Ha pl egy rendezvényhez 60 db 2 személyes tálhoz , amit ugye 120 főre kéne elosztani, kell mondjuk sajttal sonkával töltött pulykamell, 1 tálra 14 deka pulykamellből kalkulálva,

akkor ha a szakács 40 db 21 dekásat csinál, mindegyiket 3 felé vágja, és ebből a 120 db-ból 2 db-ot tesz a tálra, az is pontosan ugyanaz a mennyiség!


Ez mondjuk egy kompromisszumos, és ritka megoldás, de láttam már ilyet is.


Ettől eltekintve a fenti 3 gondolatjeles válasz, az minden esetben igaz!

2022. dec. 26. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!