Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az éttermek miért kérik el a...

Az éttermek miért kérik el a teljes árat egy adott ételért, ha kikérek belőle dolgokat?

Figyelt kérdés
2022. okt. 16. 17:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Miiiii?
2022. okt. 16. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
96%

Nem bonthatod önkényesen elemeire, hogy csak egy részét kéred.


Étlapról megrendeled az ételt. Kieszed belőle, amit szeretsz. A többit ott hagyod.

Viszont az egész elkészített ételt kifizeted szépen, vagy csalás kísérletért elvisz a rendőrbácsi.

2022. okt. 16. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Talán mert az étterem "pénztárgépébe" - ami manapság már egy számítógép, valamilyen készletnyilvántartó/számlázó szoftverrel - az adott étel kerül rendeléskor beírásra. Pl. az, hogy "Magyaros pizza". Ez alapján tudják kezelni és összeegyeztetni az üzemeltetők a raktárkészletet és a bevételeket.

Külön kellene beírni a gépükbe az összes hozzávalót ahhoz, hogy a nem kért alapanyagot levonja az étel árából a program. Azt azért nem lehet elvárni, hogy a felszolgáló minden egyes magyaros pizza rendelést úgy adminisztráljon a konyha felé, hogy "kolbász, szalonna, paprika, lila hagyma, sajt, pizzatészta.

Hozzáteszem, hogy vannak azért helyek, ahol ezt megoldják egy "stornó 200 Ft" hozzáadásával a számla elkészítésekor.

2022. okt. 16. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Teljes??

Egy ételnek azért tud annyi lenni az ára, mert úgy van elkészítve, ahogy!


Ha variálsz, az egy plusz szolgáltatás!

Ismerek olyan helyet, ahol bármiféle variálást felszámolnak, mert az plusz meló a szakácsnak, és a variálások miatt, onnantól x perccel csúszik az össze rendelése!


Nem fognak neked felebaráti szeretetből külön főzicskélni, mert a szakács, az nem a te magánszakácsod.

Örülj neki, ha csak az alap árat kell fizetned!


Ez nem egy háztartási bohóckodás!

Fillérre ki van számolva minden! Nem csak az alapanyag, hanem a munkabér is, mert a szakértő emberi erőforrás kerül a legtöbbe!

Egy termelő dolgozó hatékonysága maxra ki van élezve, nem úgy kell elképzelni, mint egy tv2-s bohóckodást.

Ha a termelő folyamatban borítod a bilit variálásokkal, az sokminden másra is kihat.

Boríthatod, de annak ára van!

Ha nem számolják fel a variálásaidat pluszba, legalább hívd meg valamire a szakácsot!

2022. okt. 16. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

hová lett a kérdező???


Ez a "kikérek belőle" elég fura megfogalmazás...

2022. okt. 16. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy miből és mit "kérsz ki" belőle.

Ha te kitalálod, hogy a pörköltedbe ne legyen hagyma, azt gondot jelent.

De egy hamburgert simán kérhetsz mustár nélkül, de arra ne számíts, hogy ennyivel olcsóbb lesz.

2022. okt. 16. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert rendesek és nem számolnak fel "variálási" díjat.
2022. okt. 16. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
91%

A tisztelt 5. Válaszolónak!


Végre valaki leírta ezt! Köszönöm!

Ez így van, egyetértek!


Főzzön otthon, kedves kérdező! Azt tesz bele,amit akar! Úgy jó lesz?

2022. okt. 16. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!