Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Lehúzták ezt a srácot, vagy...

Lehúzták ezt a srácot, vagy reális volt az ár?

Figyelt kérdés

vendégeskedünk nálunk egy idegen. alapvetően jó véleménnyel volt a kiszolgálásról, a helyről, de egy 17 ezres számlát kapott. ez reális ilyen esetben, vagy csak én érzem soknak egy főre?

https://www.youtube.com/watch?v=ZFPCP8cYp7o

evett egy leves+főételt, gulyáslevest és kacsacombot, ivott egy 2-3 cent pálinkát, és két korsó Drehert

2022. szept. 4. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nagyon sok mennyiséget evett-ivott, plussz a mai árakhoz képest ezek után annyira nem sok
2022. szept. 4. 20:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg sok, amit fizetett
2022. szept. 4. 20:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy drága hely. Sokat fizetett, de nem lehúzták, hanem ott sajnos ennyibe kerül.
2022. szept. 4. 20:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kevés, de attól messze van, hogy irreálisan sok legyen. Sajnos ilyen árak vannak. Más kérdés, hogy hányan nem tudnák ezt kifizetni, ebbe most ne is menjünk bele.
2022. szept. 4. 21:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

1 pálinka 1200

2 korsó sor 1800

Gulyásleves 3000

Kacsaconb 6000

12 ezer

Plusz 10 % szervizdij

14 ezer

Nem jár messze a valosagtol. Ha kicsit is fancybb helyen ette, akkor okes

2022. szept. 4. 22:11
 6/10 anonim ***** válasza:
35%
Nem húzták le, csak mekihez vagytok szokva.
2022. szept. 4. 23:16
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

A gulyás, meg a kacsacomb nagyon megnyomja!

Gulyásból kapott majdnem egy litert, nem tudom mennyi lehetett, de ránézésre, több mint fél liter, és az anyagot se sajnálták ki belőle!

Kacsacombból szintén 2 db-ot kapott, ami mennyiség tekintetében indokolt, mert a kacsacomb kicsi.

Mármint megsütve!

Nyersen viszont elég nagy, és az étterem nyersen veszi, tehát nagy a sülési vesztesége.

Ezért többször láttam már olyat, hogy 1 db-ot adtak 1 adagba, mert 2 db esetén olyan lett volna az eladási ár, amit az átlag vevő nem bír megfizetni!

Számolgassunk!

Egy csirkemell filé kilós ára 1500 ft, egy étteremben egy átlag adag belőle 16 deka, tehát 1 adag 240 ft.

Az ebből készült főétel legyen az egyszerűség kedvéért, minimum 2400 ft.

Ami teljesen reális, ez alatt csak veszteséget termelne az étterem.

A kacsacomb 3500 ft.

Ha 2 db kerül 1 adagba, akkor az nyersen mérve kb. fél kiló volt!!!

Ezt az is alátámasztja, hogy direkt van is ilyen 450 g-os vákuumos 2 db-os csirkecomb, sokan azt használják.

Tehát 1 kg-ból 2 adag jön ki!

Az 1700 ft csak a kacsának a nyersanyaga!!!

A csirkemellnél mennyi volt a szorzó? 10-szeres!

Jó, nyilván, nem minden járulékos költség emelkedik 10-szeres arányban, de azért a lényeg látható!

Egy 240 ft-os alapanyag, szemben egy 1700 ft-ossal!

Mindent összevetve, az adagok is bőségesek voltak, és alapanyagba is beleszaladt a fiatalember , sokszor az ember nem is gondolná, hogy melyik étel mekkora alapanyag igénnyel jár!

A kacsacomb kimondottan drága mulatság!

Sok étteremnek azért nincs a kínálatában, mert nem tudják annyiért adni, amennyiért megvennék az emberek!

2022. szept. 5. 06:44
 8/10 anonim ***** válasza:
37%
Lehúzták, csak legálisan.
2022. szept. 5. 08:08
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez ennyi. Tény, hogy nem egy olcsó hely, de gondolom látta az árakat evés előtt is. És nagy adagokat evett. Nyilván ha otthon főzöd olcsóbb, de étteremben ez van.
2022. szept. 5. 23:12
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha elolvasod az étteremről a véleményeket, láthatod, hogy mindent is felszámolnak + egyáltalán nem olcsó.

Mivel itthon fekszek betegen és nincs jobb dolgom megállítottam a videót a számlánál és kinéztem az árakat.

2 x 0,3 dl Dreher - 1320 Ft

2 x 0,5 dl Dreher - 2300 Ft

Barack pálinka 2cl - 850 Ft

Elviteles doboz - 200 Ft

Valami 1/2 (ezt nem látom pontosan de szerintem a fél vekni kenyér) - 850 Ft

Alföldi gulyásleves - 2890 Ft

Fő étel (kacsa+köret) - 7190 Ft

Ez így együtt 15600 Ft, amihez ha hozzá adod 1560 ft felszolgálási díjat ki is jön a 17160 Ft.

Nem tudom, hogy átverték-e, de jó drága ebéd az biztos. Simán lehet, hogy kért a főételhez plusz dolgokat, olyankor drágábban számolják el.

Meg látják, hogy kamerázik, így azt gondolom hogy nem kockáztatnák a munkájukat csalással. Ráadásul ami be van ütve a kasszába azt a pincér nem teheti el.

2022. szept. 11. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!