Budapesten miért van viszonylag kevés magyaros étterem?
Mert a legtöbb ember a "magyaros" kajákat eszi otthon, azért nme megy étterembe.
Szóval nem igazán lenne rá kereslet.
Vannak a kifözdék/házhozszállítók - erre van valamennyire kereslet, az alsó árkategóriában, meg vannak neves éttermek, ahol vannak magyaros ételek, de ezek meg felsö kategóriásak, föleg külföldieknek.
Nem valószínü, feltehetöen csúcsidöben mégy csak oda, egyébként meg (majdnem) üres.
A kifözdéseknek csak akkor éri meg üzemeltetni, ha közel egész idö alatt tele vannak, egyébként több a kiadás, mint a haszon.
"Tudom azért lehet találni, de sokkal több török vagy kínai étkezde van a városban."
Ezt a marhaságot meg honnan veszed? A lakásom 1km-es sugarában tudok minimum 6-8 magyaros kifőzdéről és 2-2 törökről (giroszos, nem rendes főtt ételt árusító török) és kínairól. Még a legbelsőbb belvárosban is bőven vannak kifőzdék, csak általában jóval eldugottabb helyeken, mint a sokkal hosszabb nyitvatartásuk és a picit magasabb áraik miatt nagyobb hasznot termelő török és kínai helyek. A legtöbb magyaros kifőzde 11-kor kinyit, aztán 2-3 felé be is zár, mert addigra már nincs semennyi vendég.
Megint egy olyan kérdezö, aki "feltételez" valamit, és bárki is ír, aki nem zet tapasztalja, akkor is ragszkodik azzoz, hogy "csak neki" lehet igaza!
A "nem legbelsö belváros" azon részén, ahol gyakran járok, kb 10-15 kifözde jut egy török vagy kínai kajáldára, akármelyik irányba indulok is el.
"De ezt nem csak én feltételezem, másoktól is ezt hallottam"
Szóval feltételezed + "hallottad". Esetleg próbáld ki ezt a vad dolgot, amit Budapesten sétálásnak hívnak és már többen javasoltunk neked. Ahogy az 5-ös kommentben is írtam, a magyaros kifőzdék a belvárosban eldugottabb kis utcákban vannak, mert csak azt a bérleti díjat tudják kitermelni a heti 20 óra nyitvatartásukkal. Míg a török és kínai négyszer hosszabban üzemel. Ettől függetlenül a kifőzdék száma magasabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!