Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha bementek barátnőtökkel,páro...

Ha bementek barátnőtökkel,párotokkal egy étterembe,kávézóba akkor hogy szoktatok köszönni asztalt kérni?

Figyelt kérdés
Bementünk ma egy kávézó szerű helyre és köszöntünk majd oda mentem a pincérhez és mondtam,hogy 2 személyre kérek egy asztalt. Barátnőm szerint elég csak bemenni köszönni és leülni egy üres asztalhoz,és majd oda jön a pincér.

2022. júl. 26. 19:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig mindenhol megpróbálok valami alkalmazottal kommunikálni, mondjuk így: csókolom, ketten vagyunk, hova ülhetünk?

Nyilván nem szakítom félbe a cincért, ha mondjuk egy másik vendégnek a rendelését veszi épp fel, meg ha nyolc tányért egyensúlyoz, akkor sem állok elé, hanem megvárom, hogy visszafelé jöjjön üresen.

Persze legtöbbször azt mondják, hogy szabad asztalválasztás van, de engem megnyugtat az előzetes kommunikáció.

2022. júl. 26. 21:45
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Kávézóba, kisebb bisztróba betérve köszönés után leülünk egy nem foglalt táblás asztalhoz, ami szimpatikus. Étteremben, ha közepesnél igényesebb a hely, akkor a személyzet látja, hogy nézelődik a vendég, és egy pincér odamegy üdvözölni, segíteni.
2022. júl. 26. 23:04
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Helytöl függ, hogy mi a rendszer. Szoval mindkettoben van igazsag
2022. júl. 26. 23:21
 14/14 anonim ***** válasza:
81%
Kávézóban, cukrászdában simán le kell ülni egy rendezett asztalhoz, étteremben én miután napszaknak megfelelően köszönök, közlöm a pincérrel, hogy "Éhes vagyok!", érteni szokták.
2022. júl. 27. 10:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!