Ha valaki sokszor rendel pizzát ugyan arról a helyről,és egy héten több alkalommal is, azt nem beszélik ki az ott dolgozók?
Öket az egyáltalán nem érdekli, KI rendel, a lényeg csak az, hogy siokat adjanak el.
Ha meg netán név szerint megjegyeznének, akkor is csak annyiban, hogy ti vagytok a jó pénzforrás.
Viszont nem kellene azért ilyen gyakran pizzát enni, mert nagyon egészségtelen, és könynen elhíztok töle.
Jellemzően nem. Hacsak valamivel nem hívod fel magadra specifikusan a figyelmüket, azt se fogják tudni, ki vagy.
Dolgoztam ilyen helyen, és azon az egy-két eseten kívül, amikor például megjegyzésbe valami ritka szokatlant írt valaki (például volt egy, aki hónapokon keresztül azzal a szöveggel rendelt, hogy "a kapucsengő nem jó, a kapuból kiabáld be hogy XY és akkor kijövök"), és emiatt külön felfigyeltünk rá, a maradék 99%-ban már egy órával később se emlékeztünk rá, ki mit rendelt. Mivel ugye ebben az órában még kaptunk harminckilenc másik rendelést, és nyilván azokkal foglalkoztunk, nem azzal hogy számon tartsuk, kik rendeltek már aznap, meg a múlt héten is.
"Ő meg híreszteli a faluban,hogy a barátnőm nem tud főzni"
Ilyen rosszindulatú, minden lében kanál emberek meg bárhol előfordulhatnak. De a többség nem ilyen.
Mit tudnának ezen kibeszélni, és ez neked miért baj?
Szaros papuccsal vered a kutyát bekokózva, miközben a párod átveszi a pizzát, vagy mit lehet ezen pletykálni?
Nyilván beszélnek rólatok, de ez kb. annyiból áll, hogy mennyi volt a jatt, mennyire érdemes odafigyelni rátok, besorolnak a fix törzsvendégek közé...
ennek inkább haszna van. Pl. közvetlenebb a kontakt, bármi probléma esetén rugalmasabb a megoldás, előrébb vesznek a kiszállításban, kapacitásuktól függően esetleg továbbítanak (és teljesítenek) extra kéréseket , ha van ilyen.
Egy törzsvendég mindig megbecsültebb, mert egy jó vendéglátós pontosan tudja, hogy fix alapot jelentenek a boltjának.
Nem kell ettől félni vagy megijedni, sajnos manapság a kiszállítás korában, pont a "családias hangulat" az egyik legnagyobb hiány a vendéglátásban. Személytelen, robotszerű munka vette át a helyét, betanított munkásokkal.
Én ismerek olyan éttermet, ahova 3. generáció óta jár több család is. Minden dolgozó ismer mindenkit. Ennek olyan hihetetlen hangulata van, amit egy kiszállítás nyomokban se fog tartalmazni.
De ha van 1-2 momentum, ami halványan emlékeztet erre, pl. az, hogy megismernek titeket, megbecsülnek odafigyelnek, annak inkább örülni kell.
Én pl. szakács vagyok, abszolút a "gépházban" tolom, tehát elvileg nincs személyes kontaktom a vendéggel.
Ennek ellenére az évek, évtizedek alatt kialakult egy olyan ismeretségi köröm, vendégek közt is, akik a privát számomon hívnak, egyeztetünk, mikor dolgozom, mikor jöjjenek, stb. A munkahely váltások ellenére.
Vannak akiket 3-mal ezelőtti munkahelyemről ismerek, de követnek, szóval oda jönnek kajázni, ahol dolgozom. :D
Meg ilyen alkalmakkor, mint pl. most a ballagás volt, avgy húsvét, karácsony előtt, stb, megborítanak annyi maszek melóval, hogy nem győzöm csinálni. :D
De ezt jól csinálni, nem is lehet lelketlenül, arctalanul, gyártósori szalagmunkásként. Az olyan is. Akinek ez kell, menjen a mekibe.
Aki meg személyes odafigyelést akar, az ne ijedjen meg attól, ha "kibeszélik" vagy beszélnek róla, vagy nyilvántartják.
"Ő meg híreszteli a faluban,hogy a barátnőm nem tud főzni"
Ezt én sem étem, mert ha tudna főzni akkor azzal az étterem üzletét rontaná. Mivel nem járna oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!