Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » 4 emeletes lépcsőház földszint...

4 emeletes lépcsőház földszintjén levő kocsmát , hogy lehetne bezáratni a lakók által? Van erre lehetőség?

Figyelt kérdés

Katasztrófa a sok alkoholista a lphban. Állandó szemét. Problémák tömkelege.

Bármilyen módon meglehet nehezíteni névtelenül a létezésük? Navos bejelentés , stb. Ellenőriztetni, hogy tudom? Pl kamerára van e engedélyük. Adnak e számlát , bérleti díjról van e számla. Átalakításokra van e építési engedélye (a szerk.gyengítés végett)

Bármi ötlet jól jönne .

2022. ápr. 24. 05:28
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem qrvára rossz úton indulsz el.

Szerinted ez megoldás? Őszintén...

Ha adnak számlát, meg van mindenre engedélyük, az majd boldogabbá fog tenni?

A meglévő számláktól fog eltűnni az alkesz csürhe, és a meglévő engedélyektől elillan a "problémák tömkelege" ?

Nem értem a logikáját, miért kell tök más irányból megközelíteni egy problémát, tök más eredményt hozó megoldásokkal (hiszen ezek miatt max fizet valami kis büntit, de ugyanúgy megy minden tovább)

mint magával a problémával, és annak a megoldásával foglalkozni?

Önkormányzatnál kell bejelentést tenni, akár birtokvédelmi eljárás keretében, zavaró hanghatások, szagok, közbiztonság sérülése miatt, stb... , ami a valós probléma.

2022. ápr. 24. 05:57
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

Ahogy az első is írja, az a megoldás.

Bár én lehet megpróbálnék a tulajjal beszélni, viszont ez nyilván nem vezetne semmire, hiszen gondolom ő ebből él.

Nálunk az egyik lépcsőház alatt adomány bolt van. Konkrétan az ottlakó öregasszonyok még arra a boltra is bejelentést tettek, hogy a vásárlók rálépnek a ház előtti fűre és jaj, tönkre megy.

A tulajdonos kapott felszólító levelet ezzel kapcsolatban, azóta szegény kb rohangál ki, hogy senki ne lépjen rá, ne tolja oda a biciklit/babakocsit stb, mert 'nem szabad'. :D

2022. ápr. 24. 06:24
 3/9 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom lehet túlzás tőlem , de igen rosszul érint , hogy akármikor bejövünk behányok szinte a szagtól meg beszólogatnak odalent. Meg sorolhatnám felesleges. Évek óta tartom a tulajjal a kapcsolatot , mindíg megígéri tesz ellene. Aztán soha semmi.

Vendéget meg ne is fogadjak mert sarkonfordul. Eladni se bírom az ingatlant , hogy elköltözzek mert a nézelődők már a bejáratnál nemet mondanak , vagy ha fel is jönnek tiszteletből közlik ezt az apróságot..

Szuper élet mióta megnyitottak.

Aki szerint én vagyok a tapló emiatt , próbáljunk meg cserélni 3 napra...

Már hogy lenne minden rendben vele... ismeretlenek kapnak blokkot a többi fekete... a többi szabályról nem is beszélve. De nem is ez érdekel , bánom is én ha kulturált hely lenne. De ez a legalja.

2022. ápr. 24. 07:12
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

1-es vagyok.

De átment ugye, az üzenet? Mert az az érzésem, hogy nagyon elbeszélünk egymás mellett.

Senki nem mondta, hogy túlzás a reakciód, vagy te lennél a tapló.

Én arról beszélek, hogy ha szomjas vagy, akkor arra nem az a megoldás, hogy felveszel egy sapkát, hogy ne fázzon a fejed.

Ha számlázáson rajtakapod, fizet egy 50ezres büntit, és hajszál pontosan folytatódik minden ugyanúgy. Nem vagy vele beljebb.

Ahogy mondtam, lehet pl. birtokvédelmi eljárást kezdeményezni, és ha abban a lakók többsége hajlandó részt venni, akkor jó eséllyel nyerhetsz az ügyben.

Vagy említetted az esetleges vevőket.

Például nyilatkozatot, amiben az áll, hogy a kocsma miatt állnak el az ingatlan megvásárlásától.

Mikor nyilvánvalóvá válik, hogy a lehetséges vevőket nem érdekli az ingatlan, akkor őszintén rá kell kérdezni, hogy a kocsma miatt van e a visszalépés.

Ha igen, akkor aláíratod velük a nyilatkozatot.

Nekik tökmindegy, úgyse veszik meg a lakást, meg úgyse találkoztok többet, szóval nem érdekük hazudni, miért lépnek vissza, nyugodtan aláírhatják.

Ha ilyenből van néhány darab, több milliós kártérítési pert akaszthatsz a kocsmáros nyakába. Ha más lakó is lakás eladásra készül, és van ilyen tapasztalata, be kell vonni. Minél több legyen a bizonyíték.

Ingatlan közvetítő cégekkel is fel lehet venni a kapcsolatot, becsüljék fel az ingatlan értékét, kocsmával, vagy anélkül.

Ők is tudnak adni szakértői véleményt, mennyivel ér kevesebbet az ingatlan, és mennyivel adható el nehezebben, ami szintén kifejezhető pénzben.

2022. ápr. 24. 07:32
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
*készítesz egy nyilatkozatot...
2022. ápr. 24. 07:33
 6/9 anonim ***** válasza:
94%

Gondolom, akkor ez nem csak téged zavar, hanem a többi lakót is.

Közösen kellene fellépni ellene, közös képviselőnél, önkormányzatnál.

2022. ápr. 24. 07:33
 7/9 anonim ***** válasza:
87%

Te tulajdonosként laksz ott? Csak azért kérdezem, mert akkor tudnád a választ.

Az ( felteszem) egy társasház, akitől az üzemeltető bérli az egyébként közös helységnek számító helységet, ahol a kocsmát üzemelteti. Ehhez annak idején a közgyűlés hozzájárulása kellett. Ahogy azt megadták ugyanúgy vissza is lehet vonni ( nyilván figyelembe véve a társasház és a közgyűlés között kötött szerződés részleteit).

2022. ápr. 24. 09:21
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
nem is értem, egy fszt.-i kocsma bejárata a lépcsőházon belül van?? hogy lehetett ilyet engedélyezni?
2022. ápr. 24. 10:43
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
8as,nővérem ferjenek a lakasa mellett van közvetlenül egy pizzéria!!! Egy a bejarat, ilyen kis udvar két lakás, egyik sogorome masikat felvasarolta egy pizzeria... K
2022. ápr. 25. 16:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!