Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hol lehet Bp-n NEM vajkrémes...

Hol lehet Bp-n NEM vajkrémes dobostortát enni?

Figyelt kérdés
Az eredeti dobostorta krémjében tojásos étcsokis krém van. Régóta ennék egyet, de akárhány cukrászdában kérdeztem, kakaós vajrkémmel töltik. Tudtok olyan helyet, ahol jól van megcsinálva?
2022. ápr. 9. 10:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Édes Sári?

Nem kérdeztem rá, de fantasztikus dobostortát ettem ott.

2022. ápr. 9. 11:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hátha még vaj lenne benne...de margarint használnak szinte mindenhol.
2022. ápr. 9. 11:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A dobostortában eredetileg étcsokoládés úgynevezett francia vajkrém van. Ez egy tojássárgájával dúsított vajkrém, amibe csokoládét és kakaómasszát is adnak.

Vajkrém nélkül nem létezik dobostorta. Bár az is igaz, hogy az így, rendesen elkészített krém sokkal könnyebb, selymesebb lesz, mint például egy kakaós vajkrém. Inkább arra figyelj, hogy ne margarin legyen benne.

Budapesti cukrászdák közül pl a Desszert.Nekedet tudnám ajánlani.

2022. ápr. 9. 14:30
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

Igaza van a #3-nak!

Tessék, egy cukrász weboldalról:

[link]

Krém elkészítése:

4 db egész tojás

200 g porcukor

235 g teavaj

17 g vaníliás cukor

35 g kakaómassza

35 g kakaóvaj

200 g étcsokoládé

2022. ápr. 9. 14:32
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

És itt is!

[link]

Egy tortához szükséges krém összeállítása:

4db egész tojás, 12 lat porcukor, 14 lat teavaj, 2 lat szilárd kakaómassza, 1 lat vaníliás cukor, 2 lat kakaóvaj, 1 tábla csokoládé.

2022. ápr. 9. 14:34
 6/10 A kérdező kommentje:

igen, tudom, hogy hogy készül. a vajkrém = vaj + porcukor + kakaópor/csoki. én pedig dobos torta krémmel készültet keresek, ami egy tojásos vajkrém.

ezekkel tisztában vagyok, de attól még a cukrászdákban ahol jártam sajnos nem így készítették

2022. ápr. 9. 14:37
 7/10 anonim ***** válasza:
21%
Kérdező, nemm nagyon vágod te ezt
2022. ápr. 9. 21:57
 8/10 anonim ***** válasza:
29%
De hátcott van a tojasos vajkrém recept!
2022. ápr. 9. 22:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Sütni tudok, de egy főre feleslegesnek tartanám. Megenni akarom.
2022. ápr. 9. 22:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha sütsz egyet, megeszel egy szeletet, a többit pedig egye fene, elfogadom, akkor már nem egy főre készíted. :D

Amúgy sajnos ma már annak is örülni kell, ha nem margarin kerül abba a krémbe...

2022. ápr. 22. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!