Hol lehet Bp-n NEM vajkrémes dobostortát enni?
Édes Sári?
Nem kérdeztem rá, de fantasztikus dobostortát ettem ott.
A dobostortában eredetileg étcsokoládés úgynevezett francia vajkrém van. Ez egy tojássárgájával dúsított vajkrém, amibe csokoládét és kakaómasszát is adnak.
Vajkrém nélkül nem létezik dobostorta. Bár az is igaz, hogy az így, rendesen elkészített krém sokkal könnyebb, selymesebb lesz, mint például egy kakaós vajkrém. Inkább arra figyelj, hogy ne margarin legyen benne.
Budapesti cukrászdák közül pl a Desszert.Nekedet tudnám ajánlani.
Igaza van a #3-nak!
Tessék, egy cukrász weboldalról:
Krém elkészítése:
4 db egész tojás
200 g porcukor
235 g teavaj
17 g vaníliás cukor
35 g kakaómassza
35 g kakaóvaj
200 g étcsokoládé
És itt is!
Egy tortához szükséges krém összeállítása:
4db egész tojás, 12 lat porcukor, 14 lat teavaj, 2 lat szilárd kakaómassza, 1 lat vaníliás cukor, 2 lat kakaóvaj, 1 tábla csokoládé.
igen, tudom, hogy hogy készül. a vajkrém = vaj + porcukor + kakaópor/csoki. én pedig dobos torta krémmel készültet keresek, ami egy tojásos vajkrém.
ezekkel tisztában vagyok, de attól még a cukrászdákban ahol jártam sajnos nem így készítették
Ha sütsz egyet, megeszel egy szeletet, a többit pedig egye fene, elfogadom, akkor már nem egy főre készíted. :D
Amúgy sajnos ma már annak is örülni kell, ha nem margarin kerül abba a krémbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!