Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha nem foglaltam asztalt, mi...

Ha nem foglaltam asztalt, mi a teendő miután megérkezem az étterembe?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban voltam utoljára étteremben, nem emlékszem már mi az etikett. Oda megyek a pulthoz, és megkérdezem, hogy van e szabad hely? Vagy ha látom egyet csak odamegyek és leülök?
2022. márc. 30. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyen rajta a tàbla az asztalon hogy foglalt.
2022. márc. 30. 15:07
 2/8 anonim válasza:
100%
Le fognak ültetni. Ha van szabad asztal, akkor azonnal, ha nincs, akkor várni kell, amíg felszabadul egy.
2022. márc. 30. 15:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

étteremtől is függ, hogy milyen szintű

de legtöbbször várnak az ajtóban, szólsz hogy nemf oglaltál és kérsz szabad azstalt

2022. márc. 30. 15:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. márc. 30. 15:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom
2022. márc. 30. 15:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Megállsz az ajtóban (vagy egy kicsit beljebb), és köszönsz a pincérnek:

Csókolom, hárman vagyunk, nincs foglalásunk, hova ülhetünk?

(Nyilván csak akkor szólj hozzá, ha épp nincs másik vendéggel elfoglalva. Várj türelmesen, amíg odaér hozzád.)

2022. márc. 30. 15:47
 7/8 anonim ***** válasza:
45%
Odamész egy olyan megterített asztalhoz, amin nincs foglalt jelzés és leülsz. Ennyi. Nem kell bocsánatot kérni, mert nincs foglalásod és ott akarsz ebédelni/vacsorázni.
2022. márc. 30. 22:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a pincér odalép, amikor belépsz, és akkor annyit mondasz neki, hogy vacsorázni szeretnél stb. Ha nem jön senki, akkor csak leülsz valahová ahol szimpatikus, ahol nincs foglalt tábla.
2022. márc. 31. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!