Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A legtöbb étteremben miért...

A legtöbb étteremben miért nincs főzelék az étlapon?

Figyelt kérdés
Emlékszem még gyerekkoromban, a 90-es években szinte mindenhol volt, átlagos éttermekben (nem a kifőzdékről beszélek). Most kb sehol, pedig ezeket is lehetne turbózni, különböző fűszerekkel. Vagy egyszerűen nincs rá igény?
2022. febr. 3. 18:53
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Hát átlag ember azért megy étterembe, hogy valami olyat egyen, amit otthon nem tud
2022. febr. 3. 18:58
 2/8 anonim ***** válasza:
96%

Inkább kifözdékre jellemző a főzelék, komolyabb éttermekben az emberek nem keresik, ott különlegesebb vagy ritka alapanyagokból készült ételeket akarnak enni.

Emellett igen kevés ember az, aki feltétlen akar főzelékeket enni, a többségnek nem igazán van rá igénye.

2022. febr. 3. 19:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem is írja valaki, munkahelyi kajáldákban, kifőzdékben mindig van főzelék. De manapság az éttermekben legfeljebb "újragondolt" főzelék van, valami innovatív módon elkészített zöldség. Nem sűrű rántással...
2022. febr. 3. 19:13
 4/8 anonim ***** válasza:
95%
Pont azt akartam írni, amit a 3. is, hogy nívósabb étteremben a zöldségeket kreatívabb módon illik elkészíteni, vagy ha nem is extrázzák, egy saláta vagy vajban párolt zöldségköret sokkal népszerűbb és jobban passzol a mostanában népszerűbb feltétekhez (mert pl pörkölt helyett is inkább grill húst szokás adni)
2022. febr. 3. 20:43
 5/8 anonim ***** válasza:
95%
Az egri Macok bisztróban isteni újragondolt főzelékek vannak. Nyáron mennyei tökfőzeléket ettük ott kaporhabbal, most az étlapon sült burgonya főzelék van.
2022. febr. 3. 20:54
 6/8 A kérdező kommentje:
5-ös, egri vagyok, köszi a tippet, már rég voltam ott. :)
2022. febr. 3. 21:12
 7/8 anonim ***** válasza:
93%
Juj de jó neked 😁 mi évente egyszer tudunk elmenni. Mennyei ott a kaja!
2022. febr. 3. 21:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Legközelebb nézzetek el a Triflába is, nagyon jó hely. :)
2022. febr. 4. 09:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!