Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért nyit ki egy kínai büfé...

Miért nyit ki egy kínai büfé 10-kor, ha 11 előtt nem főznek ki semmit, és ételek sincsenek kipakolva?

Figyelt kérdés
biztos nem az 1 db. üdítős hűtő miatt
2022. jan. 5. 10:17
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Kérdezd meg a kiszolgálóktól!
2022. jan. 5. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom úgy vannak bejelentve a dolgozók, hogy akkor kezdődik a munkaidő. Ha éppen bent van valaki a boltba, akkor miért ne lehetne kirakni a nyitva táblát? Én is szoktam ilyet. Jellemzően olyankor nem ebédelni jönnek, hanem esetleg megkérnek, hogy ebédre szeretnék ennyit meg annyit elvinni később és maradjon. A levesnek kell idő, a pirított tészta hamar kész van és a rizs is. A cél az, hogy ebédre megteremtsenek mindent és a nap 3/4 részéig pótolni, majd kiárulni, hogy ne legyen selejt. Igazából nem tudhatod, hogy éppen dolgozik-e valaki a konyhán, mivel a pénztárgépet nem hagyhatják ott ember nélkül. Ha pedig nem, akkor lehet csak azzal foglalkoznak, hogy az alapanyagok össze legyenek vágva, elő legyenek készítve a gyorsabb munkavégzés érdekében. Nagyon sokrétűen működhet egy étterem.
2022. jan. 5. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm 2.
2022. jan. 5. 10:53
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
2-es Ez szép okfejtés, csak a vendégnek semmi köze hozzá! Ha 10-kor nyit, akkor ki kell tudniuk szolgálni akkor is.
2022. jan. 5. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor futár voltam, nálunk már szerda csütörtök készültek a hétvégére. A krumpli elő volt készítve, volt egy ilyen frissen tartó berendezés, oda be volt dobva, hétvégén meg úgy nézett ki az egész, mintha aznap délelőtt készítették volna elő. Nálunk van olyan étterem, ami szintén 11kor nyit, de akkor az tényleg úgy van. Múltkor mentem el kocsival előtte, az öregek már ott topzódtak 10:25-30 fele az étterem előtt.
2022. jan. 5. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
67%
#4 Legutóbb megkértük a kedves kínai hölgyet, hogy szeretnénk tésztát vinni, de nem volt. Kérdezte, hogy esetleg dobjon-e össze egyet. Amíg várakoztunk, az összesen 3 perc volt. Ilyen alapon bármikor össze tudja dobni. De szerintem ez teljesen rendben van. A vendég normális esetben tudomásul veszi, hogy az éttermek nagy része csak dél körül (11-től) kezd kiszolgálni. Ahol én lakom, itt az hiszem este 8-ig van nyitva a kínais. És nem egy pizzázó, akinek megéri meg 22 órakor is nyitva lenni. Így kijön a 8 órás munkaidő (+fél óra szünet). Ha 10 órakor elkezdenek főzni, akkor tészta 5 perc, rizs 15 perc, szószonként kb 10 perc, leves fél óra, húsok 20 perc, saláták 3 perc. Van mit csináljanak szerintem egy óra alatt és feltételezem nem egyszerre pakolják ki a pultra, hanem szépen fokozatosan, ahogy elkészül. Szabadidejükben (amikor nem kell főzni vagy kiszolgálni) akkor lehet spórolni az idővel, hogy a következő főzésre összekészítsék az alapanyagokat. A nagyobb kínaik mondjuk egy árkádban gondolom több munkaerővel, folyamatosan oldják meg ezt a folyamatot. Én így gondolom és így látom.
2022. jan. 5. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Konyhaban nyitas elott elo kell keszulni ... eszkozoket elokesziteni, az alapanyagokat elokesziteni ... szoval ezert vannak ott korabban a nyitas elott.
2022. jan. 5. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!