Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mekibe összecsukható rollert...

Mekibe összecsukható rollert be lehet vinni?

Figyelt kérdés

Elvitelre szerettem volna egy Mekiben vásárolni, ahová rollerrel indultam. Érkezésemkor, mint ahogy bárhol teszem, összecsuktam a rollert (Xiaomi), majd bementem. Egy csávó (vélhetően az étteremvezető vagy valami fontoskodó főnök jellegű ember) már az ajtó kinyitásakor hozzám szólt nem túl kedvesen, miszerint "Ezzel a szarral ide be nem jössz". Elmondása szerint az összecsukott rollert a kezembe tartva sem jöhetek be, továbbá a DRIVE-ban sem szolgálhatnak ki vele. Akkor engedett volna be, ha a cca. 120k-s eszközömet kint hagyom az ajtó előtt, őrizetlenül. Elsőkörben az bosszantott fel, hogy abszolút lekezelő módon, arrogánsan beszélt, míg én az utolsó szavamat leszámítva tisztelettudóan beszéltem. A másol, hogy direkt megnéztem még hónapokkal ezelőtt a Meki weboldalát, ahol az alábbi szerepel:

"biciklit, gördeszkát, görkorcsolyát, rollert vagy más közlekedési eszközt használni, kivéve a drive éttermi behajtó és kerékpártároló rendeltetésszerű használatát;"

Eszerint a rollert csak használni nem szabad az étteremben, kivétel a drive, ahol pedig ki kéne szolgáljanak.

Most akkor, pontosan hogy is van ez? Szimplán kifogtam egy bunkó étteremvezetőt, vagy tényleg nem lehet bevinni rollert (amit nem értek, hisz pénzért szeretnék valamit venni, mi azzal a gond)?

2021. dec. 10. 17:52
 1/7 KomradeKat válasza:
31%
Ne vidd be, valahogy rögzítsd a bringatárolóra. Vagy Drive, szerintem ez elszigetelt eset, más helyen valszeg ott kiszolgáltal volna
2021. dec. 10. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Persze hogy be lehet vinni. Mit gondolnak majd lecuccolsz az utcára? Mindenképp küldj visszajelzést az emberről mert ha szabad ha nem, senkivel sem beszélünk így. Ennek valahol söprögetnie kellene, ahol nem kell emberekkel foglalkoznia.
2021. dec. 10. 19:31
 3/7 A kérdező kommentje:

2-es: írtam is egy visszajelzést az étteremről, mert ez a viselkedés tényleg nem normális. Google értékelést is kapott a részemről az étterem.

Nehezen értem azóta is, hogy egy fizető vendéget miért küld ki bárki is, aki csak fogyasztani szeretett volna. Ráadásul volt az étterembe egy család bőröndökkel, az miben másabb, mint egy összecsukható roller?

2021. dec. 13. 09:50
 4/7 anonim ***** válasza:
58%
Lakatról hallottál már?
2021. dec. 13. 17:52
 5/7 A kérdező kommentje:
4-es: láttál te már lelakatolt villanyrollert? Én még speciel nem. Lassan 3 hónapja van meg a roller, szükség se volt még rá. Olyan volt, hogy leadtam a biztonsági őrnek nagyobb boltba, hogy ne cipeljem magammal (vagy ők kérték), de olyan, hogy egyáltalán nem mehettem be vele, sose volt. Meg mint írtam, ha bőrönddel be lehet menni, akkor rollerrel miért nem? Az már csak mellékes, hogy szakadt az eső, és a kerékpártárolóra konkrétan zúdult rá a víz...
2021. dec. 13. 18:15
 6/7 anonim ***** válasza:
71%
Itt Ausztriában mindenki lakatolja, mint a biciklit... Nem tudom hogy Magyarországon miért nem lehet normálisan tárolóba rakni egy közlekedési eszközt. Jó hogy nem kispolszkival mész be a boltba.
2021. dec. 13. 18:32
 7/7 A kérdező kommentje:

6-os: a legbiztonságosabb mód, amivel le tudnám lakatolni, az a hátsó kerék lenne. Azonban egy gyakorlott ember 1-2 perc alatt simán le tudja szerelni a kereket, és a rollert el tudja vinni. Haveromnak pont így lopták el a rollerrét, amit egy bolt előtt lakatolt le a kerékpártárolóba.

Idő közben az étterem vezetőjétől kaptam tájékoztatást ezügyben. Összecsukott rollert - mivel járműnek minősül - nem lehet bevinni az étterembe. Viszont a Drive részen kötelesek kiszolgálni a rollerrel érkezőt is. A fenti esetemben tévesen étteremvezetőnek titulált ember pedig egy külsős biztiőr volt.

Szerintem megoldás az lenne, ha roller dokkolókat helyeznének el forgalmasabb helyeke, nagy üzleteknél, gyorséttermeknél, stb. Ilyenre gondolok: [link]

2022. jan. 12. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!