Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Csak engem zavar, hogy egyre...

Csak engem zavar, hogy egyre több a speciality, újhullámos stb. kávézó, pékség, étterem?

Figyelt kérdés
Vidéken élek és egy vidéki egyetemvárosban tanulok, tehát én nem "a budapesti" árakhoz és kínálathoz vagyok hozzászokva. Pár éve még tök jó volt, hogy mondjuk két óra között ki tudtunk ugrani egy közeli kávézóba, ettünk egy szendvicset, ittunk egy kávét és közben beszélgettünk vagy tanultunk. Viszont most már az egyetem környéke is (a belváros meg pláne) tele van ilyen helyekkel, ahol gyakorlatilag 1000 forint alatt nem is lehet kávét kapni, mert ilyen pörkölésű, olyan pörkölésű, meg a szendvicsükhöz is ők készítenek mindent, de van házi szörp meg házi granola stb., stb. Én értem, hogy most fel lett kapva ez a brunch dolog, nagyon menők a reggeliző helyek, és én is azt is értem, hogy ez egyébként egy pozitív dolog, minőségi javulás, fejlődés stb. meg egyébként is minden drágul évről évre, de valahogy mégis irreálisnak érzem ezt. Ezek a helyek is például amik az egyetemünk környékén vannak a fiatal egyetemista réteget nevezik meg célközönségükként, miközben nekem fiatal egyetemistaként (és sok más ismerősömnek) ez nem a megfizethető kategória... valamint őszinte leszek, nekem igényem sem feltétlenül van arra, hogy mindig ilyen "extra minőségű" ételeket, italokat fogasszak. Már tulajdonképpen csak a gyorséttermek és egy-egy kommerszebb pékség maradt (meg persze a dohánybolt, az állomás, a köpködős kocsmák...), ahova még eljárunk és ennyi, ezen kívül marad a dobozolás. Holott szerintem sokan örülnének olyan vendéglátóhelyeknek, ahova nyugodtan be lehet ülni anélkül, hogy most gondolkodni kellene rajta, hogy ezt megengedhetem-e magamnak vagy sem és az sem lenne elsődleges szempont, hogy most mennyire gourmet, egyedi, házi stb. a kínálat.
2021. nov. 27. 15:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
11. Azért az sem mindegy hogy az a 10 csésze 1000 forintos kávé, milyen minőségű. Mert nem mindegy hogy valami új hullámosról beszélünk, vagy egy sima presszókávéról! Szóval a kérdező pont azt nehezményezi, hogy egyre kevesebb az olyan egyszerű vendéglátóhely, amit ő is meg tud fizetni!
2021. nov. 27. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
88%
Bocsánat, 100 csésze.
2021. nov. 27. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
43%

Én imádom az ilyen helyeket, de azért gyakran eszembe jut ez a blogposzt:

[link] :D

2021. nov. 27. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
85%

12, és nem is biztos, hogy a megfizethetőségről van ám csak szó...

Én egyszerűen utálom, hogy mindent extrán akarnak eladni, tálalni, sokszor olyan módon, hogy inkább azt mondom, vajas kenyér...

2021. nov. 27. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
55%
Sznobizálódik minden , yoyo fánk helyett gagyi színezett macaron kakaos piskota helyett mcdonalds brávni . Ugysnez volt amikor pizzazok ssrki burgeresek palacsintázók kolbászozók működtek és berobbant a MC es Pizzahát . Árak fel ....
2021. nov. 27. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
89%
Én pont "megúsztam" azt, amiről te írsz. Mikor beindult a gasztroforradalom már elkezdtem keresni, az elmúlt pár év durva dzsentrifikációja alatt meg egyre nőtt a jövedelmem. Viszont még így is idegesít, hogy sokszor vadászni kell arra, hogy legyen egy alap pils a kocsmában vagy adjanak egy normál presszót 500 alatt, mert csak fel szeretnék ébredni, nem pedig műélvezni akarok. Pedig amúgy kimondottan gasztrosznob vagyok, itthon is 6 csillió alapanyaggal főzök. Megfejtés nem nagyon van a problémára, az egyetlen bizakodásra okot adó tényező az, hogy egyre több meló fizet egyre jobban, ez hajtja fel a dzsentrifikációt, szóval legalább ha lesz melótok, akkor jobb eséllyel engedhetitek meg magatoknak az ilyesmit. Alternatíve kérdés: az egyetemi büfék azért nem működnek továbbra is elfogadható áron?
2021. nov. 28. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
81%
16, én megengedhetném magamnak, de nem akarom. Nem mangóval körített kolbászcsipszet akarok, hanem kolbászt. Vagy pl szeretem a Frei szegfűszeges lattéját, tavaly elkezdték tálban adni. Inkább megyek máshova. Nem mindig a pénz a gond
2021. nov. 28. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim válasza:
51%

2022 tavaszán a budapesti belvárosban, konkrétan az Astoria környékén 800 Ft-ért árulták a cappuccinót, pár utcával távolabb az egyetemektől már találtunk 500-ért is, kevésbé divatos helyeken. Nekem is feltűnt, hogy az egyetemisták régen nem ilyen helyek célcsoportja voltak. Egyetértek a kérdezővel, hogy idegesítő, ha nincs választék, szerintem simán megférne egymás mellett a különböző igényeket kiszolgáló vendéglátás.

A Kálvin téri Központi Könyvtár büféjében régen olyan cappuccinót és gesztenyés svájci kiflit árultak, ami miatt bármikor szívesen jártam oda, de megváltozott a beszállítójuk sajnos. Az átlagos tejivó jellegű helyek hiányoznak nekem is.

2022. aug. 20. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:
38%
Na hát most hiányozhat, mert be fog zárni az összes a 'csába.
2022. aug. 20. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
84%
#18 az Astoria környékén valószínűleg nem az egyetemisták a célcsoport. attól, hogy van ott egyetem is, attól még nem rájuk, hanem a turistákra fog ráállni egy ottani hely.
2022. aug. 20. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!