A gourmet fesztiválon milyen árak vannak mostanság , és kb milyen árakra lehet számítani most ősszel?
Érdekelne hogy egy jegy mennyibe kerül , meg az után az ételek és az italok általánosságban mennyibe kerülnek a bódéknál?
Elég érdekesen hangzik hogy gourmet fesztivál , csak ha minden aprócska falat 4-5000 mert gourmet meg minden , akkor inkább lemondok róla , viszont ha mondjuk 1-2000 , max 3000 , a kis ilyen kóstoló méretű ételek amik különlegesek , akkor megérne egy próbát nekem.
A válaszokat előre is köszönöm.
Én pár éve voltam, még bőven a COVID előtt és már akkor is irreálisan drágának találtam (pedig úgy egyébként nem jellemző rám hogy magamon akarok spórolni).
Miután a COVID bedarálta az egész vendéglátást, gondolom ez csak rosszabb lesz idén. Ha egyáltalán ősszel lehet majd tartani bármit, mert azért vannak olyan vélemények amik szerint készülőben a 4. hullám.
2019-ben volt utoljára, nyilván lesz áremelés.
2500-3000 volt a legtöbb tányér, az adagok akkorák, hogy fejenként 8-10-zel érdemes számolni, plusz italok. 2019-ben szerintem olyan 35-40 ezret költöttünk fejenként (belépővel, italokkal), pont ugyanannyit, mintha elmentünk volna a Borkonyhába, Standba vagy valamelyik másik hasonló színvonalú étterembe egy kóstoló menüre.
#3
Attól függ.
Egy fine-dining menüsor simán van ennyi. Annyi a különbség, hogy itt mindegyik híres séftől tudsz kóstolni.
Mondjuk azért itt a környezet is befigyel szerintem , mert nem éppenséggel egy szépen feldíszített étteremben ül az ember , ahol nincs se eső , se hideg ,se meleg , csak a beállított ún. szobahőmérséklet , amikor nem fagy meg az ember ,de nem is izzad le az árnyékban üléstől.
Jó a fine dining drága , megértem , de a helyszínt is kalkulálják bele , mert nem hiszem hogy szeptemberben olyan tökéletes idő lenne itthon , mint egy étteremben.
Viszont a tálalás/helyszín/időjárással szembeni pozitívum az, hogy (társaságban) több tucatnyi téged érdeklő étterem konyháját ki tudod próbálni, anélkül, hogy Soprontól Debrecenig be kelljen utaznod az országot.
Nem a fine dining riválisa akar lenni a Gourmet Fesztivál, csak egy opció. Akinek ez nem jön be, az nyugodtan mehet a megszokott módon éttermekbe.
Azt én teljesen fairnek érzem, hogy a részvétel kerül annyiba, mint egy rendes kóstoló menü egy neves étteremben. Kicsit lebutítva, olyan bisztrós színvonalon kapod az ételeket, de összesített mennyiségben például jóval többet (10 gourmet-s fogás után kipukkadsz és be vagy csiccsentve), és a "kalandozás" lehetősége is nagy plusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!