Honnan szoktatok pizzàt rendelni?
Feltételezve, hogy Budapestről beszélünk, meg nem tudom érteni mi vezet bárkit is arra, hogy az ipari szemetet termelő nagy franchiseokat (mint a Forte) válassza a a sok tucat valódi olasz étterem és pizzéria helyett.
Vagyis de, tudom, az igénytelenség :)
Ha otthon összedobsz 10 perc alatt egy kelesztés nélküli pizzát 40 dkg lisztből, előbb meglesz, mint ahogy a futár odaér. Ebből lesz egy tepsivel és azt teszel rá amit akarsz.
400 g liszt
50 g élesztő
1-1 kk. só+ cukor
2 ek. olaj
1 bögre víz.
Kelesztgetés nélkül csak összegyúrod, nyújtod, mehet rá a szósz, a feltét, a sajt és mehet a sütőbe. Kész!
4#:
1:Igen Budapest a tett helyszine
2:Keresem a nagy Ő-t :)
(màr mint a pizzàt)
Azt el kell fogadni, hogy a Nagy Ő sosem fog házhoz szállítva érkezni. Abban a legjobb esetben is 15-20 percben annyit romlik az állaga a frisshez képest, hogy már érezni rajta. Ezért házhozszállítva én inkább a Don Roberto stílusú "magyaros olasz" helyeket kedvelem, mert jobban bírják.
Csúcspizzát étteremben lehet csak enni, arra a Belli di Mamma, PUPI, Pomo d'Oro, Pizzica, Il Mulino, Trattoria La Coppola helyeket ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!