Németországban mennyit keres egy pincér és milyen nyelvtudas kell hozzá?
Figyelt kérdés
Nyilván én most a korona vírus előtti helyzetre lennék kíváncsi :D2021. márc. 16. 12:28
1/7 anonim válasza:
Németországon belül is jókora különbségek vannak. Borravalóval olyan 2000 euró körül. Nyelvtudás pincérnél meg értelemszerűen társalgási szintű. Ha megkérdezik az egyik ételről, hogy az mit takar, akkor el kell tudnod magyarázni és nem csak az van, hogy kiviszed és Guten appetit, meg a végén danke schön.
2/7 A kérdező kommentje:
Akkor még egy B2es nyelvvizsga/nyelvtudas sem szükséges?
2021. márc. 16. 12:43
3/7 anonim válasza:
Dehogynem, B2 az minimum. Társalgási szint az B2 és C1 között van. Hidd el, a németek nem olyan szépen és érthetően beszélnek, mint a tanárod.
4/7 anonim válasza:
Nem a papír a fontos.Nekem nincs semmilyen papírom megis elbeszélgetek velük.
Ha van egy alap tudás gyorsan lehet rá epíteni.
Persze első körben biztos nem fizető pincér lennél,majd pár év múlva.
A fizetés attól függ milyen pörgős helyen vagy.1400-1500 plussz a borravaló.
5/7 anonim válasza:
NYELVVIZSGA nem kell, NYELVTUDÀS igen - senkit nem érdekel, van-e valami papírod arról, hogy tanultál németül, ami érdekes, hoyg tudsz-e folyamatosan és helyesen beszélni.
6/7 anonim válasza:
Németül alapkövetelmény, hogy tudj, de egy pincértől az angolt is elvárják, mert nem csak helyi lakosok járnak oda, hanem turisták is.
7/7 anonim válasza:
#1 Engem itt, a GYK-n már kioktattak, hogy bunkóság és csicskáztatás megkérdezni a pincértől, hogy egy ételnév mit jelent.
Lehet, hogy ahol a vendéglátásnem szakma, hanem hivatás, ott megengedett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!