Milyen elárás indult az étterem ellem?
December 20-án beteg lettem egy éttermi kajálás után, hasmenés, hányás, 39 fokos láz, vízszerű széklet. Nem hiszitek el másfél nap alatt kutyabajom, elmúlt hamar, de az a másfél nsp nem kellemes volt, főleg aznap este a magas láz, hidegrázás miatt.
Ezt követően dec. 22-én éltem bejelentéssel, a nébih zöld számán bejelentést tettem az étterem ellen "ételmérgezés" panasszal az adott étterem ellen. Továbbították a bejelentést a területileg illetékes hatósághoz. Kértek mailt is. Itt 2 nap áll rendelkezésre az ügy kivizsgálására de, hogy közbe karácsony jött, kicsit most több volt 2 napnál.
December 30-án az e-mail címemre értesítést kaptam az illetékes Járási Hivatal élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályról, hogy Dec.28-án megjelentek a bejelentett étteremben, az ellenőrzést megtartották és a feltárt hiányosságok vonatkozásában eljárást indítottak és felhívták az üzemeltető figyelmét a jogszabályok fokozott betartására.
Mit jelent, hogy a feltárt hiányosságok vonatkozásában eljárást indítottak? Mit értsek ezalatt?
Ezek szerint bünti?
Még jó hogy az éttermezés tiltva van 😃
Tudom-tudom, most jön az, hogy nem is éttermi kajálás volt, hanem otthoni, csak étteremből lett rendelve...
Egy hete mar volt ez tema, akkor meg azt kerdezte, hogy jelentse-e, hogy befosott a kajatol. Akkor arrol volt szo, hogy rendelte az ettermi kajat. Idaig a sztori stimmel.
"Mit jelent, hogy a feltárt hiányosságok vonatkozásában eljárást indítottak?"
Valoszinu kitakarittatjak a helyet, addig gondolom be lesz zarva ... utana megmutatjak, hogy leszedtek a pokhalot es lemostak a mosdoi tukrot es ujra megnyithatnak.
Mese-mese...
Ilyen nincs h bemondásra kimennek!
Ez azért hihetetlen, mert nem tudod bizonyítani hogy attól lettél rosszul, még azt sem tudod bizonyítani hogy egyáltalán ettél belőle. Ha ott fogyasztottad volna (ha lehetne) akkor legalább tanúk lennének az ő oldalukról. De így... Hazavitted és sehogy nem tudod bebizonyítani hogy ettél is belőle, és nem valaki más ette meg. Ha ettél is, nyilván akkor is több mindent ettél aznap, nemcsak az ő kajájukat.
Az ilyesmit akkor szokták kivizsgálni, ha ott helyben történik a fogyasztás, bizonyítható módon, és ha tömeges a probléma. Mert ha valami baja lett volna a kajának, akkor nyilván mások is rosszul lettek volna. Ha csak egyvalaki, akkor az valami mástól van amit az az egyvalaki összeevett otthon vagy akárhol máshol.
Akkor valami más szabálytalanságot találhattak, ha eljárás indult.
Reggel kenyeret ettem dimán, aztán ebédre ezt az éttermit, na azután fél órával jött a hasmenés, este meg a további többi rossz tünet.
Lehet más is rosszul lett s jelentette, azt nem tudhatom.
Tavaly télen a barátommal végigment rajtunk egy ilyen 1-2 napos hányós-hasmenéses-lázas cucc. Mind a ketten a halálunkon voltunk hirtelen, de ahogy jött, úgy ment is. Édesanyámnál voltunk végig, sehol máshol nem ettünk semmit, csak nála. Se neki, se a többi családtagnak nem volt semmi baja, csak nekünk kettőnknek.
Mászkáltunk a városban, voltunk különböző üzletekben, és sétálgattunk a karácsonyi vásárban. De sehol nem ettünk semmit.
Nem feltétlenül a kaja a ludas, télen mindig jönnek-mennek ezek a rapid vírusok és az ember soha nem tudja meg hogy pontosan honnan, kitől vette át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!