Miért emelnek az árakon?
Bejelentették, örültem neki, hogy 5% lesz a vendéglátásban az ÁFA. Erre fel rendeltem egy menüt házhoz, mit ad isten másfélszer annyiba került, mint eredetileg (régen)!!
Nem szánalmas ez a hozzáállás, hogy így kihasználják a könnyítéseket a vendéglátóhelyek tulajdonosai? Pontosan az lett volna a lényege az 5%-nak, hogy így olcsóbban tudják adni az ételt, mert több marad nekik és persze az olcsóság miatt többen is rendelnek majd várhatóan. Erre fel, nem, nem érik be ennyivel, még rá is tesznek az árra, hogy még több jusson nekik.
Ezt ti is így tapasztaljátok vagy csak kifogtam egy rossz helyet?
A férjem szakács, elvitelre dolgoznak. Egyelőre meh a csökkenés nem érte el azt a szintet, hogy zárjanak. Egy budai kifőzde...
Amúgy is elviteles hely volt, napi 10 15 ember ült csak ne náluk. Semmit nem emeltek az arakon, ami a plusz a 70 ftos doboz, de ha hoz a vendeg akkor az sincs mint plusz koltseg.
Az elszállt arakkal dolgozó helyek kormanyrendelet nélkül is lehúzhatják a rolót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!