Létezik olyan oldal ahol a legnagyobb szakácsok osztanak meg recepteket?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha van is ilyen, tuti nem írják le a teljes receptet! Miért is árulnák el, hogy a konkurrencia elleshesse...?
Tuti kihagynak pár apró összetevőt, vagy lépést (hőmérsékletet, stb.), hogy ne lehessen ugyanúgy megcsinálni a kaját. :-D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Itt van pl. néhány Blumenthal recept..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Persze, bőven lehet úgy is ötletet meríteni... De ehhez csak az kell, hogy kilistázod magadnak a kedvenc szakácsaid nevét, és rákeresel a receptjeikre.
Van, akinek saját weboldala is van - de vannak olyanok is, akik kféle weboldalakon (is) publikálnak recepteket. Vagy mások publikálnak tőlük. A kulcsszó az illető szakács neve. És persze ha nem csak magyar szinten érdekel, akkor jó hozzá egy kis angoltudás.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nézd egy képzett szakács ránéz egy ételre meg belekóstol, eléggé egyértelmű lesz neki mi van a receptben.
Sok neves szakács ad ki receptkönyvet, tart youtube tutorialt, vagy van saját főzőshowja, elvégre ezek azért könnyebb pénzkeresést jelentenek mint bechamel szószos pizsamában kutyulni a rántást 42-50°Cban.
Egy bizonyos szint fölött már csak ritkán főznek a szakácsok, inkább menüt terveznek, levadásszàk a legjobb beszállítót, irányítanak, kiválasztják ki legyen hol stb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Azért ez nem annyira egyszerű, hogy felpakolod a receptjeiket a szerzők engedélye nélkül...
Ugyan tudomásom szerint receptet nem lehet levédetni (szerzői jogi szempontból), de a nyilvánosságra hozataluk egészen biztosan engedélyköteles. Hiszen pl. neked - azzal, hogy híres séfek receptjeit a saját weboldaladon szerepelteted - reklámbevételeid keletkez(het)nek. Ami tkp. az ő szellemi termékük eredménye.
Szóval ha nem akarsz peres eljárást, ezt jó előre tisztázni az érintettekkel... Nyilván nekik van pénzük és ügyvédjük, hogy ilyen eljárásokat elindítsanak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!