Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Két szakács normál esetben...

Két szakács normál esetben hány terítéket készít el egyszerre? Mi a normális sebesség?

Figyelt kérdés

Minden este hiszti van nálunk a konyhán. Sírás, kiabálás, káromkodás. A vendégeim is hallják.


Én csak pincérnő vagyok, a főnököm csak tereli be a vendégeket. Kérdeztem már, hogy mikortól küldjem el az új asztalokat, de nem tud válaszolni.


Igyekszem kitolni a két rendelés közti időt, de ezt se lehet a végtelenségig csinálni.


16 asztal van összesen. Általában egyszerre 1-2 rendelésnél még nyugi van, de 5-6 nál már elszabadul a pokol és sírógörcs van meg hangos anyázás.


Szakácsok, normális ez?

Én csinálom rosszul vagy ők inkompetensek?



2020. szept. 1. 01:04
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Én múltkor, hogy egyedül voltam ment az anyázás kis étteremben, hogy egy fogást mertem kérni, mert a szakács csaj egyedül volt a kisegítője is mást csinált, mert 2 személyes tálakat raktak össze. Aztán a szakács csaj megmondta, hogy vagy várnak, vagy menjenek el a vendégek. Én ezt a hangnemet nem tűrve bekiabáltam a konyhára, mert az előtérből, van egy kis ablak ami odanyílik magyarán rálátsz a konyhára. Én csak annyit kiabáltam oda a csajnak, hogy remélem a főnököd előtt is így arcoskodsz! A kiscsajt aki meg felvette a rendelést sajnáltam, bár tőle annyit elvártam volna, hogy azt mondja figyi ne haragudj rendezvényre készülök, most nem tudok kajával szolgálni. Természetesen nem haragudtam volna meg, mert 100m-n belül 2 másik étterem van, nekem meg mindegy hova viszem a pénzem, ahol kaja van.
2020. szept. 1. 04:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Az, hogy a szakács(ok) úgy vezsekednek, hogy a vendégekhez kihallatszik, nagyon nem normális, még az sem lenne az, ha csak maguk közt megy a cirkusz.

Emellett egy normális szakácsnak nem szabad, hogy problémát okozzon a folyamatos kajakészítés, ez alap lenne.

Olyat megint nem szabad(na) csinálni, hogy a vendégeket elküldöd, hogy legyen szabad asztal. Ha nincs hely, akkor új vendéget nem kell fogadni, ez sokkal tisztább, mint a bentieket sürgetni meg elküldeni.

A fönöknek kellene a szakácsokat helyretenni, illetve olyanokat alkalmazni, akik tényleg alkalmasak erre, nem pedig "Marika nénit" meg "Pista bácsit" állítani oda, mert olcsók!


Egy normál konyhában nyitás elött elö kell készíteni mindent a folyamatos üzemhez. A leveseket, köritéseket megfözni, levesbetétet szintén külön, a készételeket elkészíteni, salátákhoz a hozzávalókat megfelelö formában elökészíteni, dresszingeket összeállítani.

Ha jön egy rendelés, akkor csak össze kell állítani a menüt, és csak a frissensültekre kell tényleges idöt fordítani.


Öszintén szólva ilyen helyre betévedve kb 10 percig maradnék legfeljebb, aztán sürgösen mennék tovább, ez nem normális így!

2020. szept. 1. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

A szakács a főnök felesége. Nagyon jól gőz, csak szerintem nem bírja a stresszt.


Az elküldést természetesen arra értem, hogy nem engedünk be több vendéget.

2020. szept. 1. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem Magyarországon élek, de a mostani helyzetben itt az a rendszer, hogy alapból csak foglalással mehetsz be étterembe és csak egy konkrét (általában másfél vagy 2 órás) idősávot foglalhatsz, tehát tudod előre, hogy eddig maradatsz és nem tovább. Két asztal között pedig kell minimum 15 vagy 20 perc ferőtlenítésre. Elég jól működik, nem lehetne ezt esetleg nálatok is bevezetni? Vesd fel a főnöknek, talán erre nyitottabb lesz, mint a káoszra, így pontosan fel tud mindenki készülni, hogy melyik idősávban mennyien lesznek.
2020. szept. 1. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Két asztal között az Két foglalás között akart lenni :) Előző voltam.
2020. szept. 1. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
65%

AZ elküldés így más, ez teljesen normális, ha nincs hely, akkor nem mehetnek oda.

Ami meg a fönök feleségét illeti, hiába föz jól, ha nem tudja beosztani az idejét, meg alpári módon viselkedik.

Az ordobálós köynhaszemélyzet a legjobb út a vendégek elriasztására és az étterm csödbemenetelére.

2020. szept. 1. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Foglalás rendszer elvileg van, de a gyakorlatban úgyis a pénz lesz a döntő faktor.


Így is max 35-45 percet várnak az asztalaim.

2020. szept. 1. 17:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szakács vagyok! A baj az, hogy sok vendéglő forgalma írtó rapszódikus.

A konyhán több éves tapasztalattal sem tudsz úgy felkészülni , hogy minden elvárásnak megfelelj. A vendég gyorsan kapjon meg mindent kifogástalanul, de ne kelljen kidobni semmit, a gépeket ha nincsennek használva kapcsoljuk ki.

A legtöbb szakács ezért ideg! Ha a vendég felé lojális akkor pazarló. Elöre előkészít mindent, aztán mi van ha nem fogy és ki kell dobni? Ó akkor a fönök cseszegeti.

Sokszor a mélyhűtőböl indul egy megrendelt étel elkészítése!

Ez működik néhány vendégig, de aztán..., ha sokan jönnek egyszerre?

Persze siess, abb a levest, add a 14 féle főételt, salátát, savanyút, desszertet, előételt, mártást, ez így szeretné, az úgy, ők meg sietnek, lefogy valami szaladj a raktárba. Közben 20 ember úgy véli hogy csodálatos ételt kap 15 perc alatt. Ezt a fönök tartaná is, és súrget.

Bejön kis időn belül 20 ember, választanak 70 ételböl, kb 40-50 perc alatt elkészül. 1 étellel 2-3 percet foglalkozhatsz! Persze egyedül vagy mindenre, kapacitás sem elég, mert az sok pénzbe kerül, de old meg. És még baszogatnak is.

Persze hogy néha besokal az ember.

2021. márc. 8. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!