Két szakács normál esetben hány terítéket készít el egyszerre? Mi a normális sebesség?
Minden este hiszti van nálunk a konyhán. Sírás, kiabálás, káromkodás. A vendégeim is hallják.
Én csak pincérnő vagyok, a főnököm csak tereli be a vendégeket. Kérdeztem már, hogy mikortól küldjem el az új asztalokat, de nem tud válaszolni.
Igyekszem kitolni a két rendelés közti időt, de ezt se lehet a végtelenségig csinálni.
16 asztal van összesen. Általában egyszerre 1-2 rendelésnél még nyugi van, de 5-6 nál már elszabadul a pokol és sírógörcs van meg hangos anyázás.
Szakácsok, normális ez?
Én csinálom rosszul vagy ők inkompetensek?
Az, hogy a szakács(ok) úgy vezsekednek, hogy a vendégekhez kihallatszik, nagyon nem normális, még az sem lenne az, ha csak maguk közt megy a cirkusz.
Emellett egy normális szakácsnak nem szabad, hogy problémát okozzon a folyamatos kajakészítés, ez alap lenne.
Olyat megint nem szabad(na) csinálni, hogy a vendégeket elküldöd, hogy legyen szabad asztal. Ha nincs hely, akkor új vendéget nem kell fogadni, ez sokkal tisztább, mint a bentieket sürgetni meg elküldeni.
A fönöknek kellene a szakácsokat helyretenni, illetve olyanokat alkalmazni, akik tényleg alkalmasak erre, nem pedig "Marika nénit" meg "Pista bácsit" állítani oda, mert olcsók!
Egy normál konyhában nyitás elött elö kell készíteni mindent a folyamatos üzemhez. A leveseket, köritéseket megfözni, levesbetétet szintén külön, a készételeket elkészíteni, salátákhoz a hozzávalókat megfelelö formában elökészíteni, dresszingeket összeállítani.
Ha jön egy rendelés, akkor csak össze kell állítani a menüt, és csak a frissensültekre kell tényleges idöt fordítani.
Öszintén szólva ilyen helyre betévedve kb 10 percig maradnék legfeljebb, aztán sürgösen mennék tovább, ez nem normális így!
A szakács a főnök felesége. Nagyon jól gőz, csak szerintem nem bírja a stresszt.
Az elküldést természetesen arra értem, hogy nem engedünk be több vendéget.
AZ elküldés így más, ez teljesen normális, ha nincs hely, akkor nem mehetnek oda.
Ami meg a fönök feleségét illeti, hiába föz jól, ha nem tudja beosztani az idejét, meg alpári módon viselkedik.
Az ordobálós köynhaszemélyzet a legjobb út a vendégek elriasztására és az étterm csödbemenetelére.
Foglalás rendszer elvileg van, de a gyakorlatban úgyis a pénz lesz a döntő faktor.
Így is max 35-45 percet várnak az asztalaim.
Szakács vagyok! A baj az, hogy sok vendéglő forgalma írtó rapszódikus.
A konyhán több éves tapasztalattal sem tudsz úgy felkészülni , hogy minden elvárásnak megfelelj. A vendég gyorsan kapjon meg mindent kifogástalanul, de ne kelljen kidobni semmit, a gépeket ha nincsennek használva kapcsoljuk ki.
A legtöbb szakács ezért ideg! Ha a vendég felé lojális akkor pazarló. Elöre előkészít mindent, aztán mi van ha nem fogy és ki kell dobni? Ó akkor a fönök cseszegeti.
Sokszor a mélyhűtőböl indul egy megrendelt étel elkészítése!
Ez működik néhány vendégig, de aztán..., ha sokan jönnek egyszerre?
Persze siess, abb a levest, add a 14 féle főételt, salátát, savanyút, desszertet, előételt, mártást, ez így szeretné, az úgy, ők meg sietnek, lefogy valami szaladj a raktárba. Közben 20 ember úgy véli hogy csodálatos ételt kap 15 perc alatt. Ezt a fönök tartaná is, és súrget.
Bejön kis időn belül 20 ember, választanak 70 ételböl, kb 40-50 perc alatt elkészül. 1 étellel 2-3 percet foglalkozhatsz! Persze egyedül vagy mindenre, kapacitás sem elég, mert az sok pénzbe kerül, de old meg. És még baszogatnak is.
Persze hogy néha besokal az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!