Hol lehet kávézni egy jót, ahol nagyon finom a kávé?
"A Frei kávézók ízesített, híg löttyöt árulnak, semmiképp sem mondanám igazi minőségi kávézónak. Persze, ha valaki nem kávét szeretne inni, akkor egynek elmehet."
Erre céloztam.
Jól van srácok, ne balhézzatok! 😀🤣 Mi csak egy finom kávét szeretnénk inni, és utána jól összejönni (esetleg:) Igen, amúgy budapesti vagyok. 🙂
Jaah, és ráadásul vasárnap. 🙂👍
Hihetetlen, hogy egy ilyen banális kérdés alatt is képesek az emberek összeveszni, egymást kioktatni stb. 😀
Továbbra is a Freit ajánlom, sokféle kávé van, rögtön láthatod milyen bevállalós a lány, milyen kávé specialitást fog kérni 😉
Egyébként sem a világ legjobb kávéját akarjátok meginni, inkább a beszélgetésen, ismerkedésen lesz a hangsúly, nem? Remélem jól sikerül majd. 😊
#4 vagyok
Ha nem testes fekete, akkor még mindig el lehet gondolkodni valamelyik újhullámos kávézón, ahol világos(abb) pörkölésű kávét adnak. Előnye, hogy a kávé aromája jobban érződik: gyümölcsös, citrusos, virágos stb., hátránya lehet, hogy savasabb megszokott, sötét pörkölésnél. Rengeteg nyílt ezekből az utóbbi időben, tuti, hogy van a közeledben is jó.
(Amúgy ha Pesten járok, akkor Big Ben teaház. Vannak ízesítelen teáik, ízesített teáik, teakoktéljiak, de kávéjuk is akad.)
#13: Félreértés ne essék nem a Frei-t fikázom, a híres Starbucks kávézó is ugyanez a kategória. A lepontozásokból tisztán látszódik, hogy a magyar embernek fingja nincs mit jelent az espresso és az, hogy "friss kávészem".
Amit a Frei és a Starbucks-féle helyeken árulnak azok lényegében potom pénzért vásárolt kávészemek, amiknek keserűségen kívül nincs más ízűk, ezért mindenféle aromákkal dobják fel. Gyakorlatilag egy koffeines üdítőitalt csinálnak, amit kávéként adnak el. Arról nem is beszélve, hogy az alap amerikai hosszúkávé, amit espresso-ként hirdetnek, mert jobban hangzik.
A valódi espresso 1:2-1:3 arányban van húzva és nem 10-12 gramm kávét tesznek a filterbe, hogy minél megérősebb legyen nekik, hanem 18-20-24 grammot, ez is egy óriási különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!