Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy 2 személyes tálon, miért...

Egy 2 személyes tálon, miért ad az étterem pl 1 darab sajtot és 1 darab töltött húst? Találkoztatok már ti is ilyennel?

Figyelt kérdés
2020. júl. 9. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Nem. Mindenből páros kerül mindenütt a tálra....
2020. júl. 9. 15:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolják, hogy majd elosztjátok, ki mit szeret. De hogy miért ne szerethetné mindkét ember mindkettőt, abban semmi logika nincs.
2020. júl. 9. 15:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igazából annak sincs sokkal több értelme, hogy mindenből kettő legyen egy 2 személyes tálon, mert akkor miben másabb, mint 2db 1 személyes tál?
2020. júl. 9. 15:59
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Az árképzés az dekára megy, nem darabra, tehát a főnököt max annyi érdekli, hogy rákerült mondjuk 10 deka sajt, az belefér az árba. 20 deka viszont nem férne bele.

A másik rész a történetnek, hogy ha minimálisan is szakértő és nem beleszarós gárda dolgozik a konyhán, akkor ilyen tálakra alapvető, hogy lehetőleg mindenből úgy kell tenni, vagy úgy tálalni, hogy a vendég ketté tudja szedni.

Tehát pl ha csak 1 (nagyobb) töltött húst csinálnak, akkor evidens hogy kettévágva kerül a tálra.

Vagy ha a kalkulációban van mondjuk a fenti példában szereplő 10 deka sajt, akkor azt nem egyben csinálják meg, hanem 2 db 5 dekásat rántanak.

Ilyen retró tálakon régebben volt mondjuk egy kakastaréj, szalonnából, vagy valami ilyen kiegészítő bohóckodás, abból mondjuk bocsánatos, ha csak 1 db kerül rá, de a többire illendő odafigyelni.

Egyébként ilyennel nem nagyon találkoztam, (mármint dolgozóként) mert ha nekem kéne csinálni, akkor evidens hogy oszthatóra csinálnám.

Hozzá nem értéssel, meg beleszarással viszont sajnos nap mint nap találkozom.

Gyanítom itt is ez áll a háttérben.

2020. júl. 9. 16:05
 5/9 anonim ***** válasza:
78%

"akkor miben másabb, mint 2db 1 személyes tál?"

Például abban, hogy olyan nem létezik. Tálból 2 személyes van.

Ha valaki meg 1 személyre akar olyat, mint ami a tálakon van, vegyesen, az meg másfélszeresét fogja fizetni.

Mivel a tál azért kerül annyiba, mert 2 személyes. Általában emiatt az összértékben van némi kedvezmény. Ami 1 személyre értelem szerűen indokolatlan.

2020. júl. 9. 16:08
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

5., én elhiszem, hogy hivatalosan nincs ilyen kategória, a gyakorlatban viszont létezik.

[link]

[link]

[link]

2020. júl. 9. 16:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

6-os, én meg elhiszem, hogy az én hibám hogy nem fejtettem ki bővebbe, tehát a te gondolatmenetedet folytatva, miszerint mi lenne a különbség a 2 és 1 személyes tálak között,

az, hogy ahol van 2 személyes tál, ott kb 99,5 %-ban nincs 1 személyes tál.

Ahol viszont van, ott az esetek többségében arányaiban valószínűleg drágább, mint a 2 személyes.

Ahol meg nincs, de ennek ellenére azt kér a vendég, ott meg nem kicsivel lesz drágább.

És a lepontozástól se lesz olcsóbb. A világ már csak ilyen...

2020. júl. 9. 16:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
6. vagyok, az előző válaszoló nem én voltam :) Tehát az nem az én gondolatmenetem.
2020. júl. 9. 17:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Ketfajta felfogas letezik:

-duplan mindenbol, de akkor csak par fajta feltet van

-sokfajta feltet egy-egy szeletben

2020. júl. 11. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!