Miért nem készítik el nekem az ország tortáját?
tudom hogy Komáromban, és gondolom hogy nem jönne el érte Szegedről.
Lényeg ebből, hogy vannak helyek ahol elkészítik.
Na en ma jartam igy, nem is orszagtortat akartam rendelni hanem Kinder maxiking, vagy barmilyen kinderes tortat. Erre kb rohogve mondtak, hogy ok ilyesmit nem keszitenek.
Jo hatha nem kell a penz keresek mast.
Nekunk nem jo a sutonk. Igy vennem kell a tortat meg egy jo ideig.
13!
Az iylen spéci tortákat nem szokták a cukrászatok vállalni, mert nincs rá annyi igény, hogy állandóan a repertoáron legyen, egyénileg pedig ahogy már írtam nagyon dragára jön ki.
15!
Nem biztos hogy kifizeti.
Már leírtam fentebb is, de akkor megegyszer:
Teszem azt az átlag torta kerül 10ezerbe.
A spéci, egy alkalmas tortához kell neki különlegesebb hozzávalókat vennie. Vagy vész nagytetelben, ami baromság, mert minek 20 kiló mandulaliszt, ha mondjuk 10 deka kell csak a tortába, vagy megveszi kisker áron, ami jóval drágább. Tegyünk fel kell neki 3-4 féle olyan alapanyag, amit nem használ. Ezeket mind le kell könyvelnie, beáraznia, kikalkulálnia a hozzávalókat, leírni a receptet, anyaghanyad, netto koltseg, brutto koltseg, haszon, stb. Ezzel dolgozik a konyvelo, a cukrasz, az elado. A végén lesz momdjuk 15e a torta, amin neki haszna nem lesz, de valószínűleg vesztesege igen a fel nem használt alapanyagok miatt, plusz lehet hogy Pistike közli, neki ugyan " nem kell ez a torta 15ezerert, hát a Mezesmackoban a -féléér' adjak, a szomszédasszony meg megcsinálja ötezerér' ".
Neked úgy tűnik elesett 15 ezertől, valójában viszont megspórolt maganak egy csomó plusz munkát és semmit nem veszitett
Értem a felvetéseket és van is benne valami tényleg. Vannak spéci hozzávalók, amiket nem kifejezetten egyszerű beszerezni biztos. Bár mintírtam, van nekik egyébként szelet sütiben. Egy 20 szeletes tortához azért elég furán nézne ki szelet sütikből kirakni szerintem, így nyilván nem ezt akartam.
Viszont simán lehettek volna olyan rugalmasak, hogy azt modnják, hogy pont ugyanolyat és pont ugyanazon recept alapján nem vállalják, deee alternatív megoldásokkal készítenének hasonló kinézetűt/ízvilágút. De nem.
16, rendeltem már extra tortát (liszt, cukor, tej és tojásmenteset), egy NEM erre szakosodott cukrázdában
A következőként ment
-jó napot, ilyen tortát vállalnak
-jó napot, át kell gondoljuk, 2 nap múlva hívjuk az árajánlattal
2 nap múlva
csörrrr
- jó napot, x összegért tudjuk megcsinálni
- köszönöm, holnapután megyek érte
Tekintve, hogy a torta kb 2,5x annyiba került, mint egy sima torta, gondolom profit is volt rajta
A kérdező esetében annyit kéne tegyenek, hogy nem vágják fel a kész sütit, mivel eleve van a kínálatban, szóval wtf????
A kinderes torta esetében meg hagy ne sajnáljam a könyvelőt, mert 2vel több számlát kell lekönyveljen
18!
Igen nehéz a felfogásod, de mindegy.
Annyiban van valahol igazad, hogy ha az adott süti készül szeletben, akkor alapanyag van, csupán más formában kell megcsinálni. De: ennek más költsége lesz, erre megintcsak külön árképzés kell. Nem kell sajnálni a könyvelőt, de majd az üzletvezető eldönti, hogy nekik megéri e egy torta miatt ennyit vesződni. Attól pedig, hogy a torta az átlag torta ár 2,5szerese volt még egyáltalán nem biztos hogy volt rajta haszon, de ezt is kifejtettem fentebb.
Kérdező!
Nálunk a cukrászdában anno mi siman összeraktuk a szeleteket anno tortának-tortaszeletet kerekben, sima szeletet teglalapban-aztan lekentük az oldalát tejszínhabbal, megdiszitettuk és már meg is volt a torta. A vendégnek sokszor jobb is volt, mert nem kellett vesződni a szeleteléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!