Hol tudnék sündisznópörköltet enni Budapesten? Van ilyen étterem?
Figyelt kérdés
Vidéki faluban nőttem fel és gyerekkoromban meséltek róla a roma gyerekek. Szerették. Akkor még undorondtam minden egzotikumtól, de mostanában ki szeretnék próbálni mindenfélét.2020. jún. 5. 14:01
1/17 anonim válasza:
Szerintem sehol, a sün védett állat és nem hiszem hogy levágásra bárhol is tenyésztenék.
2/17 anonim válasza:
Nos, mivel Magyarországon védett állat, eszmei értéke 25000 ft ezért nem, nem fogsz sehol sün pörköltet kapni Budapesten.
Az meg, hogy pár roma gyerek mivel hülyített téged, meg mi a valóság, az megint két külön dolog. Igen, tényleg sok mindent ettek régen 100 évvel ezelőtt a cigányok, de nem igen akad olyan, amelyik ma már tényleg megenné a varjút, ürgét, stb., még ha elé tennék sem.
3/17 anonim válasza:
Igaza van, a cigany gasztronomiaban letezik ilyen a mai napig. Fuggetlenul attol, hogy szegeny allat vedett avagy sem.
4/17 anonim válasza:
csak 25? Annyiért miért ne ehetne bárki?
5/17 anonim válasza:
Es ha jol tudom, varjuleves is letezik meg naluk
6/17 A kérdező kommentje:
Elütött borzból készült pörkölthöz pl volt szerencsém a 90es években. Ugyanez a község. Ez nem egy kitalált dolog.
Tényleg az a kérdés tenyésztik e. Réti csigát is lehet enni étteremben, pedig védett.
2020. jún. 5. 14:41
7/17 anonim válasza:
8/17 anonim válasza:
Sunnel valoszinuleg nem fogsz budapesti etteremben talalkozni. Nem hallottam meg rola.
Az eti csigat viszont tenyesztik.
9/17 anonim válasza:
Én se hallottam még róla, de a (szegény) cigányok ettől függetlenül tényleg simán megehetik. Rosszabb esetben még a dögkútból is kihúzzák a “jobb” állapotú tetemeket, nyilván nem hobbiból.
10/17 anonim válasza:
Süntenyésztők vannak de ők házi kedvencnek tenyésztenek és leginkább kistestű fajtákat mint az afrikai törpesün
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!