Ti szoktatok borra valót adni? Ha igen mennyit, és hol?
Én régen nem adtam soha.... Nem azért mert nem akartam, hanem mert nem tudtam hogy hogy kell. Valljuk be hogy ezt tanítani kell a szülőknek hogy itt így adunk borravalót. Egyszer futárként dolgoztam és hát láttam hogy szokás, azóta mindig adok borravalót. Pl: benzinkúton tankolok 5000 ért akkor egy 500 ast adok, ha a szélvédőt lemosatom akkor egy 1000 rest. Kocsmában kb 1000-3000 ig a fogyasztás és az ott léttől függően, de volt olyan hogy mindig jött a csapos hogy kérünk e beszélgetett velünk (kevesen voltak) neki többet. A legtöbb pl pizzafutárnak talán 3500 volt mikor hajnal 2 kor pizzát rendeltünk és nagyon gyorsan kihozta a leányzó... de hát ha már vette a fáradságot, meg hát megengedhettem (megengedhetem) magamnak.
Ti hogy vagytok ezzel, mivel sokszor látom pl vendéglátásban (mivel hotelban dolgozok) benzinkúton hogy egyszerűen nem adnak... de vajon miért? régen pedig divat volt...
Vendéglátó helyeken, futárnak, adok.
Vendéglátó helyeken kb tartom a 10%-ot, kaja kiszállításnál is, de egyéb csomagnál, ha pl drága, vagy ár érték arányban amúgy is drága, vagy pl múltkor olyat kellett rendelnem, hogy 2000-be került, + 2000-ért hozták ki, az már úgy alapból sok, ott nem adok 10 %-ot.
Benzinkúton nem adok. Én tankolok, ha le kell mosni a szélvédőt, azt is én csinálom, kerekeket is én fújom...
Ne vicceljünk, a pultos az ég világon semmit nem tesz értem.
Emlékszem, gyerekkoromban nagyobb divatja, vagy kultúrája volt a benzinkutas borravalónak, de arra is emlékszem, hogy mikor megálltunk apámmal a Ladával, kiszálltunk, vett nekem egy sport szeletet, addig a dolgozók megtankoltak, elintéztek mindent, valódi szolgáltatást nyújtottak! Ebből semmi nem maradt.
És ha összehasonlítom azzal, mit melózik egy vendéglátós... akkor teljesen indokolatlannak látom a borravalót. 10-estért szoktam tankolni, 9999-ig csepegtetem.
Sehol senkinek.
Mindenki fizetésért dolgozik, miért adjak plusszban csak azért, mert elvégzi a munkáját?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!