Gyros sárga mártásban mi van?
Safranytol is lehet sarga es jobban is illik a gyrosba, mint a curry.
Biztos valami hazi szosz volt, talan valami ajvar (esetleg sarga kapiabol?)
Ez valószínűleg valamilyen görög recept szerint elkészített szósz lesz. Utánaolvastam és azt találtam hogy a görögök a "souvlaki" mellé gyakran készítenek egyfajta "speciális szósz", amit ők csak "σως" (azaz "szósz") néven ismernek.
Kell hozzá 4 ek. majonéz, 1 ek. mustár és 1 ek. méz. De létezik egy könnyedebb verzió is, ami majonéz helyett joghurtot tartalmaz.
Lehetséges hogy te a joghurtos öntet helyett ebből a "görögös" mézes-mustáros-joghurtos öntetből kaptál. (Ami egyébként a görögöknél egy igen népszerű öntet, főleg a souvlaki és a gyros esetében.
Köszönöm a válaszokat! Amit ettem, az gyrosnak volt elnevezve, de hogy valójában mi volt, azt nem tudom. Pirított kifli volt, csirkemell darabok (mint a sima gyrosba), zöldségek, sajt, meg ez a szósz. Isteni volt!
Majd kipróbálom ezt a majonézes-mustáros-mézes mártást, de simán lehet, hogy sáfrány volt. Azt is ki fogom próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!