Hogy tudnak ezek a Kínai gyorsbüfék működni?
Egyáltalán nem ehetetlenek...
Egy kis/fél adag szokott 6-800 ft lenni, egy nagyadag 30-40%-al drágább.
Van rajta haszon bőven, mert relative nagy tételben vásárolnak.
Nem tudom melyik kínaiban lehet 400 forintért nagy tálat venni, körülöttem is jellemzően inkább 5-700 a kis tál, és 7-900 a nagy. Ennyi pénzből/adag még én is tudnék kínai kaját főzni, és ők természetesen nem a sparban veszik meg mondjuk a rizst kilós csomagban, hanem nagykeráron szállíttatják a kínai 20 kilós zsákokat, mint minden étterem.
Vannak közöttük egészen jó minőségűek is, nyilván nem a gasztronómia csúcsa, de nem is lehet mindig a gasztronómia csúcsát enni. Amikor az embernek nagyon nincs lehetősége, ideje főzni, vagy mint felettem is írták ebédszünetben kell valami gyorsat enni olcsón, akkor egy jó opció.
Nem ennyire olcsó legalábbis felénk nem, 1200 Ft a nagy és asszem 900 a kicsi adag.
De szerintem ott is ugyvan mint a kínai ruházatnal :) van azon haszon és ugyanazt kapom meg a plázában is csak drágábban.
Krumpli vagy rizs és zöldség az mindig ugyanaz ,illatos omlós csirkét szoktam még enni és mindig jo az ize .
Krumpli vagy Rizses köret bármilyen hússal máshoz drágább lenne de nem azért mert jobb csak nagyobb az árrés több hasznot akarnak 😀
Pont ma menten valahol kocsival, és láttam egyet ahol 400 volt a menü. Mellettem is van egy, ott ilyen 6-700 forint. Ahogy elsétálok mindig érzem a szagokat és elfog a hányinger, főleg ha lenézek és látom mi van a tálban.
Valóban vannak jó kínai éttermek, például a Kálvin tér mellett a Nemzeti Múzeummal szemben az út másik oldalán. De ezek a gyorsbüfék ahol ki van téve az üveg mögé a kaja, szerintem ehetetlen. De ízlések és pofonok. Például ismerősök közül sokan szeretik a kagylót, én sosem bírtam, csak a Szent Jakab kagylót, de azt is ritkán.
Azért az autentikus kínai kaja ezektől messze van.
Amit meg Kínában árulnak, attól még messzebb állnak ezek a gyorsbüfék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!